Bekijk alle projecten in "ASSEN"

Word maatje bij Vlucht Voorwaarts

Organisatie
Vlucht Voorwaarts
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ASSEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Voor de nieuwe lichting van september 2022 zijn we op zoek naar maatjes uit Assen of omgeving. Tijdens ons jaartraject trek je samen op met een Nieuwkomer (iemand met een vluchtelingachtergrond).
Samen onderneem je activiteiten, werk je aan doelen & dromen en de integratie van de Nieuwkomer. Je spreekt één keer in de twee weken af met elkaar. Dit op een tijdstip dat jullie beiden goed uitkomt.

Je bent daarnaast ook onderdeel van een multiculturele groep. Deze groep bestaat uit vier andere maatjes, vier Nieuwkomers en een groepscoach. Met de deze groep spreek je één keer in de maand af op een tijdstip wat je met elkaar afstemt. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden verschillende thema’s besproken. Daarnaast organiseer je als groep een activiteit zoals ‘Koken & Kletsen’. Er zijn drie ontmoetingsdagen in het jaar. Op deze ontmoetingsdagen zie je andere groepen en staat er een thema centraal zoals ‘Netwerken & Presenteren’. In ons traject neem je deel aan vier maatjestrainingen. Je leert in de maatjestrainingen hoe je de Nieuwkomer zo goed mogelijk kan ondersteunen.

Nog even wat dingen op een rijtje:
o Je bent ongeveer 3uur beschikbaar per week.
o Het traject ga je aan voor een jaar. Onze ervaring is dat een jaar zo voorbij is. Een commitment is een pré.
o Wij doen ons uiterste best om een goede match te maken. Dit doen we op basis van karakter, interesses, werkervaring en waar jullie wonen.
o We matchen vrouwen altijd aan vrouwen en mannen altijd aan mannen (dit uit culturele en veiligheidsoverwegingen.).
o We verwachten van jou dat je een vriend of vriendin voor iemand wil zijn (goede buurman/buurvrouw metafoor). Het zou fijn zijn als iemand ook bij jou thuis mag komen.

Waarom meedoen?
o Je leert in een korte periode veel nieuwe mensen kennen (hierdoor breidt jij je eigen netwerk uit).
o Je leert een nieuwe cultuur kennen en oefent je eigen sociale skills.
o Je draagt direct bij aan een mooier Assen met meer begrip, contact en verbinding.
o Er is ruimte voor gezelligheid, ontspanning en eigen inbreng.

We gebruiken een handboek met een methodiek. Mocht je interesse hebben dan vertel ik je daar graag meer over.
Quote van een nieuwkomer die mee heeft gedaan:
‘Senait: ik ben niet meer bang om Nederlands te spreken’.

Lijkt het jou leuk om een Nieuwkomer (vluchteling) te zien opbloeien?
Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen om meer te weten te komen.
Mail naar marjan@vluchtvoorwaarts.nl of meld je aan via:
www.vluchtvoorwaarts.nl/nl/doe-mee/

* Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Mocht corona een belemmering zijn om mee te doen dan bespreken we graag met u de mogelijkheden.

Vlucht Voorwaarts is een project waarbij gevestigde Assenaren en nieuwe Assenaren met een vluchtelingenachtergrond een jaar lang samen optrekken.

Wat geven wij?
In de eerste plaats heel veel plezier. We praten Nederlands en laten je kennis maken met de Nederlandse samenleving en gewoonten. Nieuwe mensen leren kennen en samen naar de toekomst kijken is onderdeel van het programma. Misschien kunnen we je zelfs helpen in de richting van een opleiding, stage of werk.

Wat verwachten we van jou?
Je bent gemotiveerd en wil leren van de Nederlandse cultuur. Je stelt je open, zodat mensen ook kunnen leren van jouw cultuur. Dit project is alleen voor statushouders met een huis in Assen.
Je kunt je ook aanmelden via onze website: https://www.vluchtvoorwaarts.nl/nl/engels-meld-je-aan-bij-vlucht-voorwa… of mail naar karin@vluchtvoorwaarts.nl

Omschrijving activiteit
Nederland is een multicultureel land. Toch kan het een drempel zijn om contact te hebben met iemand van een andere cultuur. Dat is een gemiste kans! Er valt zoveel te leren van elkaar. Doe mee met Vlucht Voorwaarts en trek een jaar samen op met een Nieuwkomer. Waardevol en leuk!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.