Vind Maatjes voor je organisatie

Op zoek naar Maatjes?

Het Oranje Fonds verbindt vrijwilligers, hulpvragers en sociale initiatieven. Het hele jaar door versterken wij organisaties met geld, kennis en aandacht. Het Oranje Fonds steunt Maatjes-, mentor- en buddyprojecten. Nieuwe en bestaande initiatieven voorzien we van nieuwe ideeën, contacten én vrijwilligers.

Dus zoek je Maatjes of heb je een andere hulpvraag? Meld dan hier je Maatjesproject aan.

Tips en informatie als je een Maatjesproject wil beginnen

Op de website van het Oranje Fonds vind je praktische tips en nuttige achtergrondinformatie over Maatjeswerk. Zo gaat je project direct goed van start.

Financiële steun voor Maatjesprojecten

Behalve de vrijwilligerscampagnes, kan het Oranje Fonds je project ook financieel steunen met een reguliere toekenning. Er zijn twee mogelijkheden om een financiële bijdrage voor jouw maatjes-, mentor-, of coachingsproject te krijgen:

  • Je start een nieuw project
  • Je breidt een bestaand project uit

Kijk voor alle voorwaarden op de website van het Oranje Fonds.

Contact voor organisaties

Wil je meer weten over deze campagne? Neem dan contact op met het Oranje Fonds.

E-mail: maatjesgezocht@oranjefonds.nl

Heb je vragen over het inloggen of het invullen van je projectgegevens stuur dan een e-mail naar maatjesgezocht@oranjefonds.nl

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Het Oranje Fonds gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Zodat zij contact met je kunnen opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer over het privacybeleid van het Oranje Fonds: https://www.oranjefonds.nl/privacy

Zijn alle Maatjesprojecten in de databank bekend bij het Oranje Fonds?

De projecten in de databank zijn niet allemaal bekend bij het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds zorgt voor de kennismaking tussen vrijwilliger en Maatjesproject, maar geeft geen garanties over de kwaliteit van de organisaties. Alle aangesloten organisaties zijn uiteraard wel betrouwbaar.

Wat houdt de campagne Maatjes Gezocht in?

Maatjes Gezocht is een campagne waarmee het Oranje Fonds mensen wil bewegen om vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Door ‘Maatje’ te worden. Het Oranje Fonds ondersteunt met deze campagne Maatjes/mentorprojecten in het hele land bij het vinden van vrijwilligers.

Wat is de rol van het Oranje Fonds?

Het Oranje Fonds steunt Maatjesprojecten het hele jaar door met geld, kennis en aandacht. Als grootste sociale fonds van Nederland versterkt het Oranje Fonds duurzame projecten en organisaties die maatschappelijk verbinden. Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl.

Kan ik mijn organisatie ook aanmelden voor deze campagne?

Ja dat kan. In het hoofdmenu klik je op 'Voor organisaties' en dan lees je hoe je extra vrijwilligers kan vinden voor jouw project.