Maatjeshulp voor organisaties

Op zoek naar maatjes?

Het Oranje Fonds verbindt vrijwilligers, hulpvragers en sociale initiatieven. Het hele jaar door versterken wij organisaties met geld, kennis en aandacht. Het Oranje Fonds steunt maatjes-, mentor- en buddyprojecten. Nieuwe en bestaande initiatieven voorzien we van nieuwe ideeën, contacten én vrijwilligers.

Wil je voor het eerst een maatjesproject aanmelden? Maak dan snel een profiel aan op Mijn Oranje Fonds. 
 

Tips en informatie

Op zoek naar praktische tips en nuttige achtergrondinformatie over maatjeswerk? Lees onze handige downloads:

Maak een succes van jouw maatjesproject

De waarde van maatjes en mentoren

De impact van maatjeswerk en Maatjes Gezocht


Financiële steun voor maatjesprojecten

Behalve de vrijwilligerscampagnes, kunnen we jouw project ook financieel steunen met een reguliere toekenning. Er zijn twee mogelijkheden om een financiële bijdrage voor jouw maatjes-, mentor-, of coachingsproject te krijgen:

  • Je start een nieuw project
  • Je breidt een bestaand project uit

Kijk voor alle voorwaarden op de website van het Oranje Fonds.

 

Contact voor organisaties

Wil je meer weten over deze campagne? Of heb je vragen over het inloggen of het invullen van je projectgegevens? Stuur een e-mail naar maatjesgezocht@oranjefonds.nl.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn organisatie ook aanmelden voor deze campagne?

Ja, dat kan. In het hoofdmenu klik je op 'Voor organisaties'. Daar lees je hoe je extra vrijwilligers kunt vinden voor jouw project.

Hoe meld ik mijn organisatie aan voor deze campagne?

Organisaties kunnen zich aanmelden op de website van het Oranje Fonds. Ga daar naar Mijn Oranje Fonds en registreer jouw organisatie. Geregistreerde organisaties kunnen projecten aanmelden als een maatjesproject.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

Kent het Oranje Fonds alle maatjesprojecten in de databank?

De projecten in de databank zijn niet allemaal bij ons bekend. Het Oranje Fonds zorgt voor de kennismaking tussen vrijwilliger en het maatjesproject, maar geeft geen garanties over de kwaliteit van de organisaties. Alle aangesloten organisaties zijn uiteraard wel betrouwbaar.

Wat houdt de campagne Maatjes Gezocht in?

Maatjes Gezocht is een campagne waarmee het Oranje Fonds mensen wil bewegen om vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Door maatje te worden. We ondersteunen met deze campagne maatjesprojecten in het hele land bij het vinden van vrijwilligers. Een maatje wordt ook wel coach of mentor genoemd.