Ik zoek een maatje om me te helpen

Vind een maatje dat bij je past

Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor je heeft? Kijk voor een maatjesproject bij jou in de buurt. Als je een project vindt dat bij je past, vul je je gegevens in. De organisatie neemt vervolgens contact met je op.

Wil je nu een gesprek met een hulpverlener?

Neem contact op met MIND Korrelatie. MIND Korrelatie geeft je telefonisch of online persoonlijk advies en hulp. Kijk op www.mindkorrelatie.nl of bel 0900 - 1450 (€0,15 p/m).

Vind een maatjesproject bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Kan ik een hulpvrager aanmelden?

Zoek je een maatje voor iemand? Dan ben je ook van harte welkom op deze site. Je vindt hier heel veel verschillende organisaties voor allerlei doelgroepen in het hele land. Vul het inschrijfformulier 'Ik zoek een maatje’ in. De organisatie kan dan precies vertellen of ze een vrijwilliger voor jouw hulpvrager hebben.

Er is geen maatjesproject in mijn buurt. Wat nu?

In het zoekresultaat zie je ook organisaties die dichtbij jouw woonplaats actief zijn. Het is namelijk heel goed mogelijk dat maatjesprojecten in bijvoorbeeld Eindhoven ook deelnemers hebben in Veldhoven of Helmond. Neem in dit geval contact op met de coördinator van een project om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ik krijg geen contact met het maatjesproject van mijn keuze. Wat nu?

Heeft er binnen één of twee weken nog niemand van de organisatie gereageerd op jouw inschrijving? Neem dan contact op met de organisatie of zoek een ander passend project in je buurt. Je ontvangt deze contactgegevens per mail nadat je je hebt aangemeld via deze website.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

Kent het Oranje Fonds alle maatjesprojecten in de databank?

De projecten in de databank zijn niet allemaal bij ons bekend. Het Oranje Fonds zorgt voor de kennismaking tussen vrijwilliger en het maatjesproject, maar geeft geen garanties over de kwaliteit van de organisaties. Alle aangesloten organisaties zijn uiteraard wel betrouwbaar.