Ik zoek een maatje om me te helpen

Vind een maatje dat bij je past

Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor jou heeft? Kijk voor een maatjesproject bij jou in de buurt. Als je een project vindt dat bij je past, vul je je gegevens in. De organisatie neemt vervolgens contact met je op.

 

Zijn er op dit moment geen maatjesprojecten bij jou in de buurt?

Meld je dan een via dit formulier. We houden je via de mail op de hoogte van maatjesprojecten bij jou in de buurt die voor jou aan de slag kunnen om een maatje voor je te vinden.

 

Wat is de rol van het Oranje Fonds?

Het Oranje Fonds steunt maatjesprojecten het hele jaar door met geld, kennis en aandacht. We versterken en verduurzamen projecten en organisaties die maatschappelijk verbinden. Voor deze maatjesprojecten brengen we mensen en projecten met elkaar samen. Het maatjesplatform is niet verantwoordelijk voor het daadwerkelijk tot stand komen van de koppeling, dat doet de lokale organisatie.

Wil je nu een gesprek met een hulpverlener?

Neem contact op met jouw huisarts. Of bel de Luisterlijn. Zij zijn dag en nacht bereikbaar voor een gesprek en emotionele ondersteuning op afstand. Bel gratis: 088 - 0767 000

Daarnaast kan je ook contact opnemen met MIND Korrelatie. MIND Korrelatie geeft je telefonisch of online persoonlijk advies en hulp. Kijk op www.mindkorrelatie.nl of bel 0900 - 1450.

Veelgestelde vragen

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

De projecten in de databank zijn niet allemaal bij ons bekend. Alle aangesloten organisaties zijn uiteraard betrouwbaar.

Maatjes Gezocht is een campagne waarmee het Oranje Fonds mensen wil stimuleren vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Door maatje te worden. We ondersteunen met deze campagne maatjesprojecten in het hele land bij het vinden van vrijwilligers.

Het Oranje Fonds steunt maatjesprojecten het hele jaar door met geld, kennis en aandacht. Als grootste sociale fonds van Nederland versterken we duurzame projecten en organisaties die maatschappelijk verbinden. Voor maatjesprojecten brengen we mensen en projecten met elkaar samen. Wij bemiddelen niet en zijn dus ook geen aanspreekpunt. Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl.

Daarnaast faciliteert het Oranje Fonds met name organisaties die maatjes zoeken èn mensen die zich in willen zetten. Het Fonds heeft zelf geen bestand met vrijwilligers die ingezet kunnen worden als maatje, wij faciliteren alleen de website waar organisaties hun maatjesprojecten op kunnen zetten.

De lokale organisatie die het maatjesproject heeft opgezet maakt de koppeling op basis van hun kennis en kunde, daar bemoeit het Oranje Fonds zich niet mee. Soms is het maatjesproject bijvoorbeeld voor een bepaalde groep mensen opgezet, dit kan ervoor zorgen dat een maatje niet wordt gekoppeld. Daarnaast zijn er ook andere afwegingen waardoor een koppeling niet plaatsvindt. De koppeling is afhankelijk van of er een goede match is tussen hulpvrager en maatje. Zonder ‘klik’ werkt het niet.

Zoek je een maatje voor iemand? Dan ben je ook van harte welkom op deze site. Je vindt hier heel veel verschillende organisaties voor allerlei doelgroepen in het hele land. Vul het inschrijfformulier 'Ik zoek een maatje’ in. De organisatie kan dan precies vertellen of ze een vrijwilliger voor jouw hulpvrager hebben.

Vind een maatjesproject bij jou in de buurt.