Ik zoek een maatje om me te helpen

Vind een maatje dat bij je past

Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor jou heeft? Kijk voor een maatjesproject bij jou in de buurt. Als je een project vindt dat bij je past, vul je je gegevens in. De organisatie neemt vervolgens contact met je op.

 

Zijn er op dit moment geen maatjesprojecten bij jou in de buurt?

Meld je dan een via dit formulier. We houden je via de mail op de hoogte van maatjesprojecten bij jou in de buurt die voor jou aan de slag kunnen om een maatje voor je te vinden.

 

Wat is de rol van het Oranje Fonds?

Het Oranje Fonds steunt maatjesprojecten het hele jaar door met geld, kennis en aandacht. We versterken en verduurzamen projecten en organisaties die maatschappelijk verbinden. Voor deze maatjesprojecten brengen we mensen en projecten met elkaar samen. Het maatjesplatform is niet verantwoordelijk voor het daadwerkelijk tot stand komen van de koppeling, dat doet de lokale organisatie.

Wil je nu een gesprek met een hulpverlener?

Er zijn verschillende opties als je hulp nodig hebt. Heb je psychische klachten waarvoor je medische hulp nodig hebt? Neem dan vooral eerst contact op met jouw huisarts.

Daarnaast kan je ook contact opnemen met MIND Korrelatie. MIND Korrelatie geeft je telefonisch of online persoonlijk advies en hulp. Kijk op www.mindkorrelatie.nl of bel 0900 - 1450.

Of bel de Luisterlijn. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek. Bijvoorbeeld wanneer je (even) niet lekker in je vel zit, eenzaam bent of bij geestelijke nood. De 1500 vrijwilligers staan zeven dagen per week klaar voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek op telefoonnummer 088 0767 000.

Veelgestelde vragen

Zoek je een maatje voor iemand? Dan ben je ook van harte welkom op deze site. Je vindt hier heel veel verschillende organisaties voor allerlei doelgroepen in het hele land. Vul het inschrijfformulier 'Ik zoek een maatje’ in. De organisatie kan dan precies vertellen of ze een vrijwilliger voor jouw hulpvrager hebben.

In het zoekresultaat zie je ook organisaties die dichtbij jouw woonplaats actief zijn. Het is namelijk heel goed mogelijk dat maatjesprojecten in bijvoorbeeld Eindhoven ook deelnemers hebben in Veldhoven of Helmond. Neem in dit geval contact op met de coördinator van een project om jouw mogelijkheden te bespreken.

Heeft er binnen één of twee weken nog niemand van de organisatie gereageerd op jouw inschrijving? Neem dan contact op met de organisatie of zoek een ander passend project in je buurt. Je ontvangt deze contactgegevens per mail nadat je je hebt aangemeld via deze website.

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

De projecten in de databank zijn niet allemaal bij ons bekend. Alle aangesloten organisaties zijn uiteraard betrouwbaar.

Vind een maatjesproject bij jou in de buurt.