Hoe word je maatje?

Vind het juiste maatjesproject

Als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden. Het Oranje Fonds mobiliseert mensen zodat zij zich inzetten voor een ander, want iedereen doet ertoe. Door deze website verbinden we deze mensen (maatjes) met maatjesprojecten. Deze projecten worden door lokale organisaties uitgevoerd voor mensen die op zoek zijn naar een maatje.

Organisaties in heel het land brengen met maatjesprojecten mensen bij elkaar. Hoe word je maatje? 

  • Vind op deze site een maatjesproject in de buurt dat jou aanspreekt. Je benadert het maatjesproject dat het beste bij jou past.
  • Meld je aan. De organisatie van het project neemt contact op om jou met iemand te koppelen.
  • Als er een match is, ontmoet je deze persoon onder toezicht van een deskundig begeleider.
  • Klikt het? Veel plezier! Je hebt jouw maatje gevonden!
Als je als maatje iemand anders leven leuker kan maken, wordt je eigen leven ook leuker

Veelgestelde vragen

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven die mensen met elkaar verbinden. Het Oranje Fonds heeft geen vrijwilligersdatabank, maar je kunt je wel op verschillende manieren voor ons inzetten. Kijk op www.oranjefonds.nl/doemee.

In het zoekresultaat zie je ook organisaties die dichtbij jouw woonplaats actief zijn. Het is namelijk heel goed mogelijk dat maatjesprojecten in bijvoorbeeld Eindhoven ook deelnemers hebben in Veldhoven of Helmond. Neem in dit geval contact op met de coördinator van een project om jouw mogelijkheden te bespreken.

Heeft er binnen één of twee weken nog niemand van de organisatie gereageerd op jouw inschrijving? Neem dan contact op met de organisatie of zoek een ander passend project in je buurt. Je ontvangt deze contactgegevens per mail nadat je je hebt aangemeld via deze website.

Maatjes Gezocht is een campagne waarmee het Oranje Fonds mensen wil stimuleren vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Door maatje te worden. We ondersteunen met deze campagne maatjesprojecten in het hele land bij het vinden van vrijwilligers.

Vind een maatjesproject bij jou in de buurt.