Hoe word je maatje?

Vind het juiste maatjesproject

Als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden. Het Oranje Fonds mobiliseert mensen zodat zij zich inzetten voor een ander, want iedereen doet ertoe. Door deze website verbinden we deze mensen (maatjes) met maatjesprojecten. Deze projecten worden door lokale organisaties uitgevoerd voor mensen die op zoek naar een maatje

Organisaties in heel het land brengen met maatjesprojecten mensen bij elkaar. Hoe word je maatje? 

  • Vind op deze site een maatjesproject in de buurt dat jou aanspreekt. Je benadert het maatjesproject dat het beste bij jou past.
  • Meld je aan. De organisatie van het project neemt contact op om jou met iemand te koppelen.
  • Als er een match is, ontmoet je deze persoon onder toezicht van een deskundig begeleider.
  • Klikt het? Gefeliciteerd! Je hebt jouw maatje gevonden!
Als je als maatje iemand anders leven leuker kan maken, wordt je eigen leven ook leuker

Samen lachen

Samen lachen. Samen plezier hebben. Dat doet ertoe. Bij maatjeskoppels draait het dan ook om persoonlijk contact. En om gelijkwaardigheid, respect en begrip. Door maatje te zijn, maak je het leven van een ander en van jezelf leuker. Zoek snel een maatjesproject bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven die mensen met elkaar verbinden. Het Oranje Fonds heeft geen vrijwilligersdatabank, maar je kunt je wel op verschillende manieren voor ons inzetten. Kijk op www.oranjefonds.nl/doemee.

In het zoekresultaat zie je ook organisaties die dichtbij jouw woonplaats actief zijn. Het is namelijk heel goed mogelijk dat maatjesprojecten in bijvoorbeeld Eindhoven ook deelnemers hebben in Veldhoven of Helmond. Neem in dit geval contact op met de coördinator van een project om jouw mogelijkheden te bespreken.

Als op dit moment in de plaats of gemeente geen maatjes beschikbaar zijn of die aanspreken, dan verwijzen wij je graag door naar onze maatschappelijke intermediairs via Ertoe doen | NLdoet waar je een pdf kunt aanklikken met maatschappelijke intermediairs & vrijwilligerscentrales die veel met vrijwilligerswerk doen. Wellicht kunnen deze stichtingen dan iets voor jou betekenen. Ook kun je kijken op Vrijwilligerswerk & vrijwilligers vacatures in de buurt - NLvoorelkaar en Home - NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl).

 

Heeft er binnen één of twee weken nog niemand van de organisatie gereageerd op jouw inschrijving? Neem dan contact op met de organisatie of zoek een ander passend project in je buurt. Je ontvangt deze contactgegevens per mail nadat je je hebt aangemeld via deze website.

Maatjes laten mensen die tijdelijk extra aandacht nodig hebben, weten dat ze ertoe doen. Als betrokken vrijwilliger staan ze voor de ander klaar. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vanzelf een bijzondere band. En verrijken ze elkaars leven. Onder maatjesprojecten vallen alle initiatieven waarbij een vrijwilliger als coach, buddy, mentor of maatje een-op-een wordt gekoppeld aan iemand die even wat ondersteuning, aandacht of begeleiding nodig heeft. Het Oranje Fonds laat op deze site zien welke maatjesprojecten vrijwilligers zoeken.

We gaan natuurlijk zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Door je deelname aan Maatjes Gezocht geef je alleen toestemming dat het Oranje Fonds je interesse doorgeeft aan de gekozen organisatie. Dan kunnen zij contact met je opnemen.

Je gegevens worden niet verstrekt aan anderen. Meer weten? We leggen ons privacybeleid graag uit. 

Vind een maatjesproject bij jou in de buurt.