Bekijk alle projecten in "WESTLAND"

Westlandse Maatjes

Organisatie
Vitis Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WESTLAND
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als je een maatje bent, bezoek je met vaste regelmaat iemand bij hem of haar thuis of op een ander door jullie afgesproken locatie ( bijvoorbeeld een buurthuis, een bibliotheek). Je drinkt een kopje koffie of thee, maakt een wandeling, bezoekt een activiteit, net waar er behoefte aan is. De deelnemer kan ook een wens hebben om iets nieuws te gaan, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, en kan hierin je ondersteuning gebruiken. Jullie doen de dingen die hij of zij alleen niet zou ondernemen. Belangrijk is hierin dat jullie je allebei op je gemak voelen.
We bieden bijeenkomsten aan om je te helpen je maatjeswerk goed te doen en andere vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast krijg je een reiskostenvergoeding en ben je WA verzekerd. De coördinator begeleidt je waar nodig.

Omschrijving activiteit
Een maatje zijn voor iemand zijn kan betekenen: gezelligheid, een luisterend oor, praktische ondersteuning zoals bijvoorbeeld een formulier invullen, samen iets doen. Want… onder de mensen komen of iets ondernemen is leuker en makkelijker met iemand samen. Samen sta je sterker! Je bent er voor de gezelligheid of een steuntje in de rug, je bent geen hulpverlener. Zo’n steuntje in de rug, een maatje, is zó welkom en fijn. Want iemand kan zichzelf bij je zijn zonder zijn of haar geschiedenis.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt