Bekijk alle projecten in "OVERBETUWE"

Vrijwilligerswerk als Tussenstap

Organisatie
Forte Welzijn Overbetuwe
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
OVERBETUWE
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Ben jij een nieuwe Nederlander? En wil je je graag actief voor bereiden op betaald werk? Dan kan vrijwilligerswerk een goede tussenstap zijn!
Een maatje helpt jou om vrijwilligerswerk te vinden en er zoveel mogelijk van te leren. En het maatje kan je ook helpen om informatie te verzamelen over werken in Nederland.
Daarnaast wissel je ervaringen uit met andere nieuwe Nederlanders die vrijwilligerswerk doen. En ga je samen op bezoek bij bedrijven en organisaties.

Als maatje ondersteun je een nieuwe Nederlander bij het:
- vinden van en op gang komen met passend vrijwilligerswerk
- omgaan met cultuurverschillen op de werkplek
- verkennen van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door samen vacatures te zoeken en te lezen.
Je wordt bij voorkeur gematcht met een nieuwe Nederlanders die in hetzelfde dorp woont als jij. En je hebt één- tot tweewekelijks contact op een plaats en tijd die je samen bepaalt.
Als maatje mag jij op jouw beurt support verwachten van de participatiecoach van Forte Welzijn en van andere maatjes in jouw team..

Omschrijving activiteit
Het project 'Vrijwilligerswerk als Tussenstap' helpt nieuwe Nederlanders om van hun vrijwilligerswerk een actieve, doelgerichte tussenstap te maken naar betaald werk.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.