Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Vrijwilligers spreekuur Grip op je geld

Organisatie
Humanitas Amsterdam en Diemen
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Help je graag een wijkbewoner op weg, bij vragen over financiën, administratie en regelzaken?

Meld je dan aan als vrijwilliger voor Grip Op Je Geld!

Als je het leuk vindt om mensen te helpen bij vragen op financieel-administratief gebied en graag in een team wilt werken met andere vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals, dan is deze vacature misschien iets voor jou.

Bij Grip Op Je Geld kun je binnenlopen met allerlei financiële en administratieve vragen. Begrijp je een brief niet helemaal? Weet je niet hoe je een toeslag moet aanvragen? Heb je een schuld en weet je niet wat je er mee aan moet?

Dan kun je binnenlopen op een van de locaties. Hulp is gratis
Vindt de locaties op de website: GripOpJeGeld.org

Omschrijving activiteit
Grip Op Je geld organiseert wekelijks in zes stadsdelen binnen Amsterdam een financiële inloop. Mensen uit de wijk kunnen hier op een vast dagdeel in de week binnen lopen, met vragen over financiën, administratie en regelzaken.

Je werkt samen in een team van vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals, om wijkbewoners bij deze vragen te helpen. Dit varieert van het helpen sorteren van post, tot het aanvragen van kwijtschelding voor de Gemeentebelastingen en het helpen bij het invullen van formulieren.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die één dagdeel (4 uur) per week ondersteuning en een luisterend oor willen bieden.

De werktijden en het dagdeel zijn afhankelijk van het stadsdeel waarbinnen je gaat werken.

De Financiële Inloop is een samenwerking tussen MEE Amstel en Zaan, de Maatschappelijke Dienstverlening, de Regenbooggroep en Humanitas.

Herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan horen we graag van jou!
•ervaring met en kennis van financiële administratie
•goed kunnen luisteren
•sociaal vaardig
•geduldig en tactvol
•coachende vaardigheden
•problemen kunnen signaleren en door kunnen verwijzen
•grenzen durven stellen
•zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Wat biedt Humanitas?
•Een Trainingsprogramma over Thuisadministratie en Grip Op Je Geld
•Begeleiding door een coördinator
•Vier keer per jaar een groepsbijeenkomst met andere vrijwilligers van Grip Op Je Geld, om ervaringen uit te wisselen
•Themabijeenkomsten
•Indien van toepassing onkostenvergoeding

Interesse?

Lijkt het je leuk om je als vrijwilliger in te zetten voor Grip Op Je Geld, dan nodigen we je graag uit om je c.v. aan ons te mailen, met een korte motivatie. In een persoonlijk gesprek lichten we het project verder toe en kijken we of het werk bij je past. Daarna volg je het trainingsprogramma en start je met de try-out.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.