Bekijk alle projecten in "RIJSWIJK"

Vriendendienst Haagrand

Organisatie
Reakt
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
RIJSWIJK
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Een maal per week of een maal per twee weken een paar uur contact.
Ook is het in de Coronatijd mogelijk om belmaatje te worden en 1x per week te telefoneren met een deelnemer van Vriendendienst.
Binnen Vriendendienst worden zowel de vrijwilliger als de deelnemer maatje genoemd.
Oprechte belangstelling en mogelijkheden tot sociaal contact zijn de belangrijk.

Een maal per week of een maal per twee weken een paar uur contact hebben met een vrijwilliger om leuke dingen te doen, zoals een wandeling.
Ook is het in de Coronatijd mogelijk en 1x per week met een vrijwilliger te bellen. Binnen Vriendendienst worden zowel de vrijwilliger als de deelnemer maatje genoemd.

Omschrijving activiteit
Ieder mens heeft wel eens van die momenten dat hij het even niet ziet zitten. Vaak is er dan iemand in de omgeving die een luisterend oor biedt, of waarmee je iets leuks kan gaan doen. Voor mensen met een psychiatrische problematiek is dat niet altijd zo vanzelfsprekend en kan het lastig zijn om de draad van het dagelijks leven op te pakken. Ook is contact met vrienden en familie vaak minder geworden, waardoor de kans op eenzaamheid toeneemt, met alle gevolgen van dien. Mensen hebben mensen nodig en de gewone, dagelijkse dingen die je thuis of op het werk met een ander deelt, zijn belangrijk om erbij te horen. Vriendendienst kan hierin een rol vervullen door deelnemers te koppelen aan een vrijwilliger. Een maatje dat samen met de deelnemer ‘leuke dingen’ onderneemt en de deelnemer ondersteunt om weer actief deel te nemen aan de maatschappij.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.