Bekijk alle projecten in "WASSENAAR"

Voorlezen bij een gezin thuis in Wassenaar

Organisatie
Jeugd en Samenleving Rijnland
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
WASSENAAR
Leeftijd doelgroep
Kinderen

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

De VoorleesExpress wordt uitgevoerd bij gezinnen in Wassenaar met kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Het programma bestaat uit 20 wekelijkse huisbezoeken en wordt uitgevoerd door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Ouders krijgen handvatten hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taal door middel van het lezen van verhalen. Een mooi moment samen, waar kinderen veel van leren!

De VoorleesExpress wordt uitgevoerd bij gezinnen in Leiden, Leiderdorp, Katwijk en Voorschoten met kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Het programma bestaat uit 20 wekelijkse huisbezoeken en wordt uitgevoerd door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Ouders krijgen handvatten hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taal door middel van het lezen van verhalen. Een mooi moment samen, waar kinderen veel van leren!

Voor meer informatie zie ook: https://voorleesexpress.nl/.

Voorlezen, kinderen tussen 2-10 jaar oud, 1 uur per week, half jaar, taal stimuleren, gezinnen.

Omschrijving activiteit
Wil je bijdragen aan meer kansen voor kinderen en houd je van boeken en voorlezen? Dan is het programma de VoorleesExpress misschien wel iets voor jou. Voor veel ouders is samen lezen met hun kinderen geen vanzelfsprekendheid. VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Als voorlezer introduceer en begeleid jij het voorleesritueel in het gezin. Je geeft ouders tips waarmee zij het voorlezen zelf over kunnen nemen en zorgt voor een taalrijke (thuis)omgeving. Je laat zien dat samen lezen leuk en gezellig is en dat kinderen daar heel veel van leren. Gedurende 20 weken lees jij 1 uur per week op een vast tijdstip voor in een gezin met kinderen tussen 2 en 10 jaar. Precieze dag en tijd wordt in overleg bepaald. Halverwege het traject bezoeken jullie samen de bibliotheek en laat jij de ouders en kinderen zien welke boeken passend zijn en hoe je boeken kunt lenen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.