Bekijk alle projecten in "GILZE EN RIJEN"

VIP Taal Verbindt

Organisatie
Stichting VIPvoorelkaar
Soort project
Maatjes
Mentor
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
GILZE EN RIJEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Samen aan de slag met taal!
Het project "Taal verbindt" biedt mensen, die moeite hebben met de Nederlandse taal, de mogelijkheid om hier beter in te worden. Een taalmaatje/taalcoach begeleidt deze mensen op een informele en persoonlijke manier bij het beter leren van de taal, zonder echt als docent op te treden. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel bij de hulpvrager thuis of op een centrale plek in de gemeente zoals de bibliotheek. Ook kun je samen activiteiten ondernemen, terwijl je ondertussen spelenderwijs met de taal bezig bent.

Als taalcoach word je gekoppeld aan een hulpvrager en ga je wekelijks aan de slag om zijn/haar Nederlandse taal te verbeteren. Samen spreek je af welke doelen de hulpvrager wil bereiken en hoe je die gaat aanpakken. Voor een periode van minimaal 6 maanden ben je elke week ongeveer 1 uur samen aan de slag.

Woon je in Gilze, Rijen, Hulten of Molenschot en wil je graag beter Nederlands leren? Neem dan contact op en wij zoeken een taalcoach voor je!

Kom je in je werk in contact met mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal? Of ken je iemand die ondersteuning kan gebruiken in de Nederlandse taal? Breng deze persoon dan met ons in contact. Wij leggen graag uit hoe het werkt.

Kijk voor meer informatie op https://www.vipvoorelkaar.nl/taalverbindt of stuur een email naar taalverbindt@vipvoorelkaar.nl

Omschrijving activiteit
Het project 'Taal verbindt' is een project van VIPvoorelkaar. Het project is ontwikkeld voor iedereen in de gemeente Gilze en Rijen die moeite heeft met de Nederlandse taal. Dit kunnen mensen zijn die het Nederlands als tweede taal beter willen leren, maar ook mensen die Nederlands als moedertaal hebben en het lezen en schrijven ervan niet goed beheersen.

Als je je als vrijwilliger wilt inzetten voor dit project kun je je, via VIPvoorelkaar, in 5 avonden of dagdelen door het ROC laten opleiden tot erkend taalcoach.

Gedurende de periode dat je gekoppeld bent aan een hulpvrager, kun je voor vragen, advies en informatie terecht bij zowel de projectmedewerkers van het VIP als de medewerkers van de bibliotheek Theek5. Zij ondersteunen dit project en kunnen je helpen.

Kijk voor meer informatie over het project op https://www.vipvoorelkaar.nl/taalverbindt

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.