Bekijk alle projecten in "'S-GRAVENHAGE"

Taalmaatjes

Organisatie
Taal aan Zee
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
'S-GRAVENHAGE
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Wil jij een vluchteling (18-35 jaar) helpen met Nederlands spreken door de taal in de praktijk te oefenen en samen op pad te gaan in Den Haag?
- Je spreek 1x per week (gemiddeld 2 uur) af gedurende 6 maanden;
- Je krijgt training en begeleiding;
- Je krijgt budget om bijvoorbeeld samen koffie te drinken of naar een voorstelling te gaan.

Omschrijving activiteit
Vrijwillige Taal (aan Zee-)maatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met dagelijkse (taal)vragen. De deelnemers willen buiten school meer oefenen met spreken. Ze kennen echter niet genoeg mensen om de Nederlandse taal daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.
De maatjes gaan samen op pad: naar de bibliotheek, de markt, het strand, een museum of filmvoorstelling. Of ze lezen samen de krant of ze oefenen bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek. Stap voor stap werkt de deelnemer samen met de vrijwilliger naar het oefenen van taal in dagelijkse situaties toe. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt