Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Taalmaatjes

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als taalmaatje: - beheers je de Nederlandse taal goed; - ga je 20 tot 25 keer aan de slag met een anderstalige man of vrouw (minimaal acht maanden); - krijg je trainingen en intervisie aangeboden; - word je snel gekoppeld; - kan je met vragen altijd terecht bij één van de coordinatoren; Gelijkwaardigheid staat bij ons voorop! Je kunt je aanmelden en dan maakt onze coordinator een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Meer weten? Neem contact met ons op.

Omschrijving activiteit
Humanitas Taalmaatjes werft en koppelt vrijwillige maatjes aan anderstalige Utrechters die het Nederlands (beter) willen leren spreken. Deelnemers zijn Utrechtse burgers voor wie een regulier of professioneel cursusaanbod niet haalbaar of beschikbaar is. Het gaat om 1-op-1 contacten, men ontmoet elkaar 1 keer per week, thuis bij de anderstalige Utrechter en/of in de directe maatschappelijke omgeving. We gaan we uit van een participatiedoel: taalvaardigheid verhogen om met de juf van je kind te praten, brieven van de gemeente te lezen of bijvoorbeeld zelfstandig naar de dokter te kunnen. Taalvaardigheid en participatie gaan hand in hand; beter Nederlands is nodig om te kunnen participeren, maar je moet participeren om je taal te verbeteren. Taalmaatjes biedt beide en stimuleert deelnemers om het huis uit te gaan en vooral veel te oefenen

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt