Bekijk alle projecten in "LISSE"

Taalcoach

Organisatie
Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
LISSE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Als taalcoach van het Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek speel je een belangrijke rol in het leven van iemand met een taalbeperking. Dankzij jou kan een taalvrager (zowel anderstaligen als Nederlandstaligen) aan de slag met lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. Dat vergroot zijn/haar sociale netwerk, biedt hem/haar de mogelijkheid echt met specifieke vaardigheden de diepte in te gaan en geeft hem/haar een kans vragen te stellen over de Nederlandse cultuur. Het versterkt zijn/haar zelfredzaamheid enorm. Studenten kunnen het vrijwilligerswerk soms opnemen als onderdeel van hun studie.

Wil je je aanmelden? Kom dan naar het Taalspreekuur in de bieb.
Iedere vrijdag van 14.00 - 15.30 uur in de bibliotheek in Lisse.

Omschrijving activiteit
Het Taalhuis is een herkenbare fysieke en laagdrempelige plek voor laaggeletterden en vrijwilligers uit de hele regio rond taal. Wie beter wil leren lezen en schrijven heeft behoefte aan een plek waar overzicht is van al het taalaanbod, waar advies wordt gegeven over een passende cursus en waar wellicht ook (informeel) taalles wordt gegeven. Een Taalhuis is zo’n plek, waar vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen. Er is een professionele taalconsulent die taalvrijwilligers inhoudelijke ondersteuning kan geven en op basis van een intake laaggeletterden kan adviseren over een passende taalcursus, leerroute en lesmaterialen. In het Taalhuis wordt voorlichting gegeven en is informatie beschikbaar voor laaggeletterden. Ook worden hier de intakes afgenomen en taal bevorderende activiteiten georganiseerd.
Bibliotheek Bollenstreek is actief met het project Taalcoach. In dit project worden vrijwilligers van de bibliotheek als taalmaatje gekoppeld aan anderstaligen ter bevordering van de Nederlandse taal en kennismaking met de Nederlandse cultuur.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.