Bekijk alle projecten in "RIDDERKERK"

SchuldHulpMaatjes gezocht

Organisatie
SchuldHulpMaatje Ridderkerk
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
RIDDERKERK
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Een maatje gaat pas aan de slag na een (verplichte) driedaagse training “SchuldHulpMaatje”. Jaarlijks volgt een maatje een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van het plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinatoren. Zowel de maatjes als de hulpvragers wonen in de gemeente Ridderkerk.

SAMEN LUKT ’T, DAT IS WAARIN WIJ GELOVEN BIJ SCHULDHULPMAATJE.
Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat.
SchuldHulpMaatje komt achter de voordeur omdat schulden niet alleen met geld te maken hebben. Schulden veroorzaken stress. Dat kan leiden tot depressie, angst, relatieproblemen, ziekteverzuim en sociaal isolement. Mensen in en met schulden hebben niet alleen geld nodig, maar ook mentale steun en (sociale) begeleiding bij het regelen van hun financiën. Met persoonlijk aandacht en deskundigheid staan de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Ridderkerk voor u klaar. Samenredzaam zeg maar.

Omschrijving activiteit
Maak het verschil in iemands leven
Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven. Als maatje geef je iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar minstens zo belangrijk is dat je er voor iemand wil zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores. Dat alleen al betekent héél veel

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.