Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

ParticipatieMaatje

Organisatie
Stichting Voor Elkaar Zwolle
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Als je in een nieuw land komt wonen, is het best lastig om je weer thuis te gaan voelen. Je spreekt de taal niet, je kent geen mensen en je hebt geen werk. Ook zijn de regels best ingewikkeld en misschien voel je je eenzaam.

Wij kunnen je helpen. Een maatje (een opgeleide vrijwilliger) loopt een tijdje met je op en helpt je om nieuwe vrienden, (vrijwilligers)werk en activiteiten te vinden. Ook kan je maatje helpen bij praktische vragen. Bijvoorbeeld over formulieren, brieven en organisaties waar je terecht kunt. Zo vind je steeds meer aansluiting in de stad. Onze maatjes helpen je graag en doen dat gratis.

Als ParticipatieMaatje help je nieuwe Nederlanders op weg in de Zwolse samenleving. Je gaat een vertrouwensband aan en loopt een langere tijd met iemand op, om de redzaamheid te bevorderen en om ze aansluiting te laten vinden in de stad. Je ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van een goede daginvulling (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, werk, sport, cursussen of activiteiten) en je ondersteunt bij praktische vragen (bijvoorbeeld rond formulieren, brieven en relevante organisaties/instanties).

Als ParticipatieMaatje krijg je een driedaagse training waarin je inhoudelijk wordt toegerust. Ook krijg je bij je vrijwilligerswerk ondersteuning en begeleiding van een projectcoƶrdinator..

Omschrijving activiteit
Vanuit respect voor onze medemens en naastenliefde willen wij naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. We streven naar een inclusieve samenleving zonder uitsluiting van mensen! We gunnen iedere Zwollenaar een hoopvolle toekomst met perspectief.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.