Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Ontmoeten, samen bewegen, de natuur beleven in Amsterdam?

Organisatie
Stichting Gezond Natuur Wandelen
Soort project
Maatjes
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Ontmoeten, samen bewegen, de natuur beleven…
Word jij hier blij van? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou!
Onze gratis en wekelijkse wandelingen in het groen worden in een rustig tempo van ongeveer een uur gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen

Omschrijving activiteit
Als wandelbegeleiders van een groep zorg je samen voor een mooie route.
Heb je oog voor de natuur en vertel je daar onderweg graag kort iets over? Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan zoeken wij jou!
Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt op 100 plaatsen wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan.
Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom! Natuurlijk zonder verplichtingen.

Trefpunt en tijden:
* Amsterdam Oost Flevopark. Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam (voor de ingang van het Flevoparkbad) Elke donderdagochtend om 10.00 uur
* Amsterdam Nieuw-West - Tuinen van West / Sportpark Eendracht Elke woensdag om 10.00 uur Wij wandelen 6 km in 2 uur (incl. pauzes). Na afloop drinken/praten wij nog met elkaar. Wisselende start locatie.
* Amsterdam Odense Zuid Hygiëastraat 4. Elke maandagochtend om 10.30 uur.
* Amsterdam Noord Bloemenkwartier Noorderpark. Elke dinsdagochtend om 10.30

Wat ga je doen?
Als wandelbegeleider/ster wandel je met jouw wandelgroep vanaf het verzamelpunt ongeveer een uur.
Je doet dit een tot vier keer per maand in overleg met je lokale coördinator. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en geeft de route aan en één loopt achter in de groep met de mensen op een rustiger tempo. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar dit is geen vereiste. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee.

Wat vragen we verder?
Je begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, een wandelgroep. Hierbij helpen we je in het begin. Je hebt geen speciale kennis nodig. Als wandelbegeleider heb je wel:
• interesse in gezondheid en natuur
• een redelijke conditie, je kunt een uur in een rustig tempo wandelen
• goede sociale vaardigheden

Wat krijg je ervoor terug?
De gezelligheid én dankbaarheid van de wandelaars en een groep enthousiaste collega’s/vrijwilligers. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd terecht bij de coördinator van de wandelingen.
Wij bieden onze begeleiders enkele korte en interessante cursussen aan. Heb je belangstelling of vind je het leuk om af en toe te begeleiden (bijvoorbeeld eens in de maand of vaker)? Dan komen we graag met je in contact! Eerst even uitproberen? Wandel een keertje mee en kijk of het wat voor je is.

Wanneer je interesse hebt om wandelaars te begeleiden, klik je dan bij de aanmelding op ‘Ja, hier wil ik maatje worden’.
Vind je het leuk om alleen gezellig mee te lopen klik dan op ‘Ja, ik zoek een maatje’.
Geef altijd bij de bijzonderheden de locatie van de gewenste wandelgroep aan.

Gezond Natuur Wandelen heeft inmiddels 100 wandelgroepen in 65 gemeentes.

"Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van al het mooist in de natuur. Welkom!"

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.