Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Nubia (57) wil uit haar isolement komen en dingen ondernemen

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Nubia is een Egyptische dame van 57 jaar. Twee jaar geleden is ze haar man verloren die altijd veel in huis deed. Nu hij is overleden merkt ze hoeveel hij altijd deed. Op dit moment heeft haar zoon deze taak op zich genomen en regelt hij alles voor haar. Dit wil ze graag doorbreken en ze zoekt een maatje die met haar wil wandelen en haar stimuleert om naar buiten te gaan. En misschien zelfs samen kijken of ze kan aansluiten bij een wandelgroep.
Nubia is verlegen en lief en houdt van mode en kleuren en kan die goed combineren.
Kun jij je inleven in haar situatie en heb je een paar uur per week of twee weken over?

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
• Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
• Goede begeleiding en intervisie
• Reiskostenvergoeding
• Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
• Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering:
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en vindt mensen niet snel raar. Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl vind je een verrijking voor jezelf. Ook kun je goed luisteren en heb je een stabiele persoonlijkheid. Je bent tussen de 18 en de 28 jaar en bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal zes maanden.

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
Voor een grote groep Amsterdammers is het lastig om contacten te onderhouden of om dingen te ondernemen. Dat kan zijn omdat ze verward zijn, het spannend vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, of omdat ze letterlijk de straat niet op durven te gaan. Deze mensen zitten hierdoor in een sociaal isolement. Omdat wij vinden dat iedereen erbij hoort en iedereen mee mag doen in de maatschappij koppelen wij ze aan sociale Amsterdammers. Om samen de deur uit te gaan of juist lekker binnen te blijven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.