Bekijk alle projecten in "LANSINGERLAND"

Mentorproject School's cool Lansingerland

Organisatie
School's cool Pijnacker Nootdorp
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
LANSINGERLAND
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Als vrijwilliger kun je een leerling een goede start geven op zijn of haar nieuwe school. Je kunt zijn of haar sociale netwerk vergroten. Je helpt de leerling bij hem of haar thuis met alles wat met school te maken heeft. Dit kost je anderhalf tot twee uur per week voor een periode van anderhalf jaar. Je start in het voorjaar in groep 8 en gaat door tot halverwege de 2e klas van de middelbare school. Mentoren krijgen een basistraining en nemen deel aan intervisiebijeenkomsten.

Het mentorproject Jong Perspectief ondersteunt leerlingen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Leerlingen uit groep 8 die willen leren, maar wel wat extra aandacht en steun kunnen gebruiken worden aan een vrijwillige mentor gekoppeld. Basisscholen melden de leerlingen aan.
De mentor komt wekelijks bij de leerling thuis en helpt met huiswerk en studievaardigheden.
De brugklasser krijgt positieve aandacht en leert niet alleen praktische dingen, zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan. Daarbij stimuleert de mentor de algemene ontwikkeling. De begeleiding loopt vanaf het einde van groep 8 tot halverwege het tweede leerjaar in het voortgezet onderwijs. Het mentorproject werkt volgens de landelijke formule van School's cool en beoogt schooluitval te voorkomen.

Jong Perspectief voert het mentorproject uit in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer

Omschrijving activiteit
Doel van het mentorproject Jong Perspectief is voorkomen van schooluitval en vergroten van de kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een mentor begeleid een leerling bij de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs en helpt zelfstandig zijn huiswerk te plannen en te maken, motiveert de leerling en stimuleert de vrijetijdsbesteding. Hij/zij praat met de ouder(s) over hun rol bij de schoolzaken van hun kind en bevordert het contact tussen ouder en school.
Het mentorproject werkt volgens de landelijke formule van School's cool.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.