Bekijk alle projecten in "EDE"

Mentorproject Laten we Welzijn

Organisatie
Mentorproject Laten we Welzijn
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
EDE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Pieter: "ik wist niet dat ik van zulke grote betekenis kan zijn door gewoon met Ivan op te trekken!" Pieter is mentor bij Laten we Welzijn en gaat tweewekelijks naar Ivan toe om te voetballen, fikkie te stoken en ook samen naar zijn school planning te kijken. Na een jaar gezelligheid heeft Ivan zijn doel gehaald: Ik wil leren plannen van mijn huiswerk, ik wil leren omgaan met mijn ADHD. Hier zijn ze tijdens de activiteiten mee bezig geweest. Naast dat deze doelen zijn gehaald, heeft Ivan zich op veel meer terreinen kunnen ontwikkelen. Hij heeft een baantje gevonden en op school gaat het beter. Hij ziet de toekomst wel zitten!
Door iets van jou tijd en aandacht aan de ander te geven kun je van onschatbare waarde zijn. Wij koppelen je graag aan iemand die bij je past. Je spreek (twee) wekelijks met iemand af en doet de dingen die je anders ook zou doen, eten koken, wandelen, chillen, Netflixen, voetballen, handletteren, noem maar op. Je ondersteunt diegene bij de doelen die de jongere voor zichzelf heeft opgesteld.
Wat kost het jou? 1 u per week
Wat biedt het jou? Ervaring, choaching skills, declaratie onkosten, unieke ervaring
Wat biedt het een jongere: een levensveranderende ervaring: van duwtje in de rug tot een toekomstperspectief!

Soms gaat het niet allemaal vanzelf, en kun je best een steuntje in je rug gebruiken. Eenzaamheid, teleurstelling, foute vrienden of iets anders kan ervoor zorgen dat je vast loopt. Als jij hier wat aan wil doen, koppelen wij je graag aan een jongere die een jaar lang met jou optrekt om een leuke tijd te beleven en ondertussen je te helpen om aan een persoonlijke doel te werken.
Je kan je bij ons aanmelden voor een kennismaking. Wij willen graag weten wie je bent, wat voor soort mentor je zou willen en aan welke laagdrempelig doel of doelen je zou willen werken. Als we iemand gevonden hebben die bij je past ga je starten en spreek je wekelijks of tweewekelijks af. Door gezamenlijke activiteiten te doen ontstaat er een vertrouwensband. Samen sporten, koken, koffie drinken of Netflixen bijvoorbeeld. Als er vertrouwen is, kun je ook aan de slag gaan met jou persoonlijke doel. Bijvoorbeeld zelfstandig worden, vinden van stage / baantje / vrijetijdsbesteding, groeien in zelfvertrouwen, bespreken van zorgen, identiteitsontwikkeling, hulp bij plannen en organiseren, enzovoort. De mentor is er voor jou om je te steunen en adviseren waar nodig! Een geweldige mogelijkheid om tot ontwikkeling te komen!

Omschrijving activiteit
Mentorproject Laten we Welzijn koppelt kwetsbare jongeren aan een vrijwillige mentor die een jaar lang samen optrekken om aan persoonlijke doelen te werken. De kracht van zo'n traject is de laagdrempeligheid, kunnen aansluiten bij een leeftijdsgenootje, gezamenlijke interesses en relationele sfeer. Maar ook de tijd en aandacht die een kind of jongere krijgt en de basisbehoefte die het vervult: gezien worden en er mogen zijn. Een goede match is erg belangrijk. Jongere en mentor trekken een jaar lang (twee) wekelijks met elkaar op. Een traject wordt gedurende het jaar begeleid door medewerkers van het mentorproject in de vorm van persoonlijk contact en ondersteuning en drie keer per jaar een evaluatiemoment. Mentorproject Laten we Welzijn werkt samen met Jan Arends in Ede om mentoren te kunnen ondersteunen in de vorm van training en intervisie.
Na het jaar zijn doelen gehaald en heeft de jongere zich kunnen ontwikkelen. Zie onze site voor het infofilmpje en de succesverhalen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.