Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

MantelzorgMaatje

Organisatie
U-Centraal
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Heb je inlevingsvermogen en wat levenservaring? Wil je je verdiepen in wat het betekent om mantelzorger te zijn van iemand met dementie? Word dan maatje van iemand die voor zijn of haar naaste met dementie zorgt.

Jij zorgt voor hem of haar. Wie zorgt er met jou mee? Het MantelzorgMaatje biedt een luisterend oor en een helpende hand aan mantelzorgers van mensen met dementie.

Natuurlijk wil ik tot het einde voor hem blijven zorgen. Dat spreekt vanzelf.

Hoe je dat volhoudt…?

Dat is een goede vraag. Iedereen die voor iemand met dementie zorgt, heeft daar een ander antwoord op. Gewoon de ene dag aan de andere verbinden. Ontspanning zoeken. Iemand hebben om je frustraties en verdriet mee te delen. Iemand hebben die je kunt bellen als je tijd en handen tekort komt.

Fijn, iemand die helpt. Maar wel iemand met wie ik een klik heb en die een tijdje blijft.

Wat heb jij nodig?

Wat heb jij nodig om de zorg voor je naaste met dementie vol te houden? Daar gaat het om bij het project MantelzorgMaatje. Een MantelzorgMaatje is een getrainde vrijwilliger, die met regelmaat bij je langs komt. Soms wat vaker, soms wat minder vaak, net waar jij behoefte aan hebt. Wil je een luisterend oor, of juist iemand die je wat klusjes uit handen neemt? Wil je iemand die even op je naaste past, zodat jij tijd voor jezelf hebt? Daarnaast kan het MantelzorgMaatje met je meedenken over hoe je de juiste hulp in kunt schakelen zodat je de zorg beter en langer vol kunt houden.

Prima als iemand met me meedenkt, maar ik beslis en regel alles zelf.

Iemand die naast je staat

Je wilt niet zomaar iedereen in je leven toelaten. Je moet wel een klik hebben met iemand. Daarom maak je eerst vrijblijvend kennis met een MantelzorgMaatje. Als jullie er allebei vertrouwen in hebben, dan ga je van start. Een MantelzorgMaatje is in principe voor een jaar aan je verbonden. Als het goed bevalt, dan kunnen jullie samen besluiten die periode te verlengen. MantelzorgMaatje wordt gefinancierd door de gemeente, zorgorganisaties en fondsen. Het wordt uitgevoerd door U Centraal en Handje Helpen.

Omschrijving activiteit
Als maatje van de mantelzorger bied je op de eerste plaats een luisterend oor en denk je met hem of haar mee. Indien gewenst neem je af en toe wat klusjes uit handen. Je doet je werk op maat en sluit aan op de behoefte van de mantelzorger. Het is fijn als je je kunt en wilt verbinden voor ongeveer een jaar.

Wij zorgen voor een persoonlijke koppeling tussen jou en de mantelzorger, waarbij jullie wensen en behoeften op elkaar worden afgestemd. Voordat je van start gaat, krijg je scholing over dementie en mantelzorg. Je kunt mee doen aan intervisiebijeenkomsten en altijd op ons terugvallen voor vragen en begeleiding.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.