Bekijk alle projecten in "ACHTKARSPELEN"

Maatjesproject voor kinderen en jongeren tot 27 jaar

Organisatie
Stichting Stjoer
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ACHTKARSPELEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Het maatjesproject bij Stjoer is een maatjesproject die professionele begeleiding aan vrijwilligers en de deelnemers biedt. Met een vrijwilligersbegeleider als vangnet wordt alles uit de kast gehaald om een zo succesvol mogelijke koppeling te bewerkstelligen.

Het maatjesproject is voor kwetsbare kinderen en jongeren tot 27 jaar.

Een maatje is geen vriend, het is iemand die tijdelijk ondersteuning biedt op een laagdrempelige manier.

Het kan fijn zijn een steuntje in de rug te hebben om andere mensen te ontmoeten of om activiteiten te ondernemen. Daarom heeft Stjoer een Maatjesproject. Deze bestaat uit drie onderdelen: kids tot 12 jaar, jongeren (12 tot 27 jaar) en volwassenen (27+). Je gaat een jaar lang één deelnemer ondersteunen met zijn of haar doelen. Deze doelen kunnen te maken hebben met deelnemen aan de samenleving, versterken van zelfredzaamheid en vergroten van netwerk.
Voor vrijwilligers is er een reiskostenvergoeding en een budget van €30,- om activiteiten te ondernemen met de deelnemer die bijdragen aan het leerdoel.

Aanmeldprocedure en werkwijze:
Binnen twee weken wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Hierna krijg je een training aangeboden om je voor te bereiden en krijg je informatie over Stjoer en onze werkwijze .
Naast de training, neem je deel aan intervisies en is er de mogelijkheid om je kennis te vergoten door themabijeenkomsten.

Er wordt vervolgens een match gemaakt op basis van je voorkeur, wensen, karaktereigenschappen, hobby's en/of levenservaring.

Ben jij 16+ en wil je een verschil maken? Meld je dan aan als maatje!.

Omschrijving activiteit
Stjoer koppelt maatjes aan sociaal en/of psychisch kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 8 en 27 jaar die om uiteenlopende redenen extra aandacht en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen spreken ze af wat ze gaan ondernemen. Het maatje is voor de jongere iemand op wie hij of zij kan rekenen en iemand waarmee hij/zij kan werken aan diens hulpvraag. Er wordt minimaal 1 keer in de twee weken afgesproken, een jaar lang.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.