Bekijk alle projecten in "HILVERSUM"

Maatjesproject Hilversum Teens on a Mission

Organisatie
Stichting Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HILVERSUM
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Het project Teens on a Mission heeft als doel jongeren in de leeftijd van 12-23 jaar een steuntje in de rug te geven. Het gaat om jongeren die om uiteenlopende redenen het moeilijk vinden om sociale contacten zelfstandig aan te gaan. De vrijwillige coaches helpen op informele wijze te voorkomen dat deze jongeren in een sociaal isolement terecht komen.

Voor onze doelgroep: jongeren tussen 12 en 23 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We zoeken jongeren die gedurende een half jaar wekelijks leuke dingen willen ondernemen met een jongere. Wil je bijvoorbeeld skaten met Roos, of muziek luisteren en chillen met Luuk. Heb je tijd om Cindy te helpen met huiswerk of Ahmed met het leren van de Nederlandse taal en cultuur? Als jij een luisterend oor kunt bieden, geduld hebt en sociaal vaardig bent, dan ben jij het maatje waar we naar op zoek zijn.
Meld je aan als maatje bij Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. Wij bieden jou een introductiecursus en intervisie met andere jongeren en individuele begeleiding..

Omschrijving activiteit
Teens on a Mission (ToaM) is een mentorproject voor kwetsbare jongeren van Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. De doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 12 en 23 jaar; afkomstig uit autochtone en allochtone gezinnen. Vaak komen ze moeilijk mee op school, hebben problemen thuis, zijn geïsoleerd of hebben andere problemen. Deze jongeren zijn kwetsbaar en het ontbreekt hen aan steun en voorbeelden om mogelijkheden te kunnen benutten. Door deze jongeren in contact te brengen met vrijwillige leeftijdsgenoten helpen we ze weer op weg.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.