Bekijk alle projecten in "GOOISE MEREN"

Maatjesproject Gooise Meren - Samen leuke dingen doen?

Organisatie
Stichting Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
GOOISE MEREN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil je het verschil maken in het leven van een ander?
Ben je sociaal ingesteld, heb je geduld en een luisterend oor? Vind je het leuk om met iemand te wandelen, naar de film te gaan, samen te koken, naar de markt te gaan, op een terrasje te zitten, een spelletje te doen, een praatje te maken, thee te drinken? Dan ben je bij het Maatjesproject op het juiste adres.

Als maatje begeleid je een deelnemer gedurende een jaar, 1x per week / 1x per 2 weken. Meestal gaat het om zo'n 1 1/2 uur. Het betreft deelnemers die zich eenzaam voelen en het moeilijk vinden om zelf sociale contacten aan te gaan of te onderhouden. Soms kunnen we sociale activering bieden naar grotere zelfredzaamheid, soms zíjn we de sociale omgeving.

Wanneer je start bij ons, krijg je een introductiecursus, intervisie, word je begeleid door één van onze trajectbegeleiders en is er 2x per jaar een vrijwilligersuitje.

Nieuwe maatjes zijn zeer welkom!
Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Jacquelien Groen via info@maatjesprojectgooi.nl

Voelt u zich regelmatig eenzaam? Gaat alles voor uw gevoel aan u voorbij? U bent niet de enige. Er zijn veel oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat u zich alleen of niet begrepen voelt. In zo’n situatie kan het zomaar gebeuren dat u zich onbewust terugtrekt uit de maatschappij en het contact met de buitenwereld verliest.
Toch is het juist het contact met andere mensen dat het leven weer leuk en zinvol kan maken. Zou het niet fijn zijn als er iemand is die u begrijpt, ondersteunt en aandacht voor u heeft? Wat
vaker bezoek? Een maatje helpt u graag en met plezier.

Een maatje komt graag bij u langs en onderneemt allerlei dingen, zoals:
• Gezellig praten
• Koffie/thee drinken
• Boodschappen doen
• Samen een wandeling maken
• Naar de bioscoop
Maar eventueel ook:
• Mee naar het buurthuis
• Hulp bij bezoek aan instanties
• Formulieren invullen
• U steunen bij moeilijke situaties
• Oefenen met de Nederlandse taal

Geen hulpverlening dus, maar gewoon een maatje die het leuk vindt om samen met u dingen te ondernemen. Zou u best graag een maatje willen hebben? De eerste stap zetten en erkennen dat u eenzaam bent of graag meer onder de mensen wilt zijn is best lastig. Dat begrijpen wij heel goed. Wij nodigen u toch van harte uit om toch eens contact met ons op te nemen. Na een kennismakingsgesprek gaan wij in overleg met u op zoek naar een passend maatje!

Omschrijving activiteit
Het Maatjesproject Gooi en Vechtstreek is een vrijwilligersorganisatie met als missie om personen in eenzaamheid met een sociale-, psychische- of psychiatrische beperking in contact te brengen met vrijwilligers. Het doel is deelnemers meer zelfvertrouwen te bieden door het ondernemen van leuke activiteiten en daardoor maatschappelijke participatie te bevorderen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt