Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Maatjesproject "Gewoon Opgroeien"

Organisatie
VMCA
Soort project
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Ben je jonge mantelzorger en zoek je een maatje?
Heb jij behoefte om minimaal een keer in de week even los te komen van de zorgen? Een maatje is er voor jou!
Samen met het maatje doe je leuke dingen in en om het huis, die ervoor zorgen dat jij weer gezien en gehoord bent.

Wat ik met jou zou willen is lekker chillen!
Word jij mijn maatje?

Als maatje biedt je extra aandacht aan jonge mantelzorgers. Zij groeien op met chronische ziekte en/ of zorg in hun directe omgeving.  Ben jij minimaal 18 jaar oud, kan je goed met kinderen omgaan en wil je graag meer voor een kind betekenen?
Dan zijn wij op zoek naar jou! .

Omschrijving activiteit
In Almere wonen veel kinderen en jongeren die thuis zorgen voor iemand die lang ziek is en extra zorg en aandacht nodig heeft. Als maatje spreek je een keer per week samen af. Met een maatje kan een jonge mantelzorger er even tussen uit. Iets wat voor veel leeftijdsgenootjes heel gewoon kan zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zoals naar de bibliotheek, winkelen of naar het park. Het maatje en jonge mantelzorger ondernemen samen leuke activiteiten. Een maatje biedt ook een luisterend oor en een plek voor de jonge mantelzorger om gewoon op te kunnen groeien. Als maatje geef je een dosis extra aandacht!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.