Bekijk alle projecten in "DOETINCHEM"

Maatjesproject De Brug Doetinchem

Organisatie
Stichting IrisZorg
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DOETINCHEM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

IrisZorg zet zich in voor voor (jong) volwassenen met een verslaving en complexe problemen op het gebied van wonen en leven. Mensen die vaak te maken hebben met een instabiele woon- en werksituatie en een beperkt sociaal systeem.
IrisZorg werkt vanuit de herstelondersteunende zorg. Herstellen is een persoonlijk en uniek proces. Het betekent leren leven met een (verleden van) verslaving, maatschappelijke kwetsbaarheid en/of een ontwrichtende diagnose of ervaring. De herstelondersteunende zorg is gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel. Het gaat om het opbouwen of hervinden van de eigen identiteit en het heroveren van regie en grip op het eigen bestaan.

Als maatje bij IrisZorg in de regio Doetinchem kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Vaak leven onze cliënten in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Eén keer per week spreek je (1 tot maximaal 4 uur) af om samen iets leuks te doen.
Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Wij zorgen ervoor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. We bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding..

Omschrijving activiteit
Veel cliënten voelen zich eenzaam, zijn sociaal geïsoleerd door het ontbreken van een netwerk en doen niet of nauwelijks mee in de maatschappij, hoewel ze dat wel graag zouden willen. En voor veel cliënten is de drempel te hoog om de eerste stap te zetten naar bijvoorbeeld een buurthuis of sportclub. Met behulp van een maatje is actief worden veel gemakkelijker. En weer actief worden is een belangrijk onderdeel in het herstel van cliënten. Door het opdoen van prettige ervaringen, aandacht, nieuwe mensen ontmoeten, groeit het zelfvertrouwen en zitten ze beter in hun vel, waardoor een eventuele hang of trek naar middelengebruik afneemt.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.