Bekijk alle projecten in "NOARDEAST-FRYSLÂN"

Maatjesproject

Organisatie
Stichting Welzijn Het Bolwerk
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NOARDEAST-FRYSLÂN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Als maatje wordt je gekoppeld aan een persoon voor langere tijd. We zoeken maatjes voor alle leeftijden (0-100), verschillende doelgroepen. We luisteren naar jouw voorkeur en beschikbaarheid, en koppelen op interesse/leeftijd/woongebied etc. Maatjesvragen kunnen uiteenlopen van 1x per week een bezoekje, tot 1x in de maand een leuke activiteit ondernemen.
Help jij ons om de eenzaamheid in jouw woongebied te verminderen, en mensen weer met elkaar in verbinding te brengen? Wordt maatje en meldt je aan via:
info@het-bolwerk.eu of 0519 – 292223

Het maatjesproject vanuit Stichting Welzijn Het Bolwerk is er voor mensen die wonen in de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel. Omdat onze organisatie ingebed is in de regio en veel contacten heeft met inwoners, kerken, inlopen etc., kunnen wij goed inspringen op de vraag van iemand die zijn netwerk wil vergroten en weer graag meer contacten op wil doen in de buurt.
We kunnen mensen op groepsniveau koppelen maar individueel ook bezoekjes leveren, doordat we zelf meerdere vrijwilligers beschikbaar hebben en door korte lijnen met kerken en andere vrijwilligersorganisaties die ook maatjesprojecten uitvoeren in ons werkgebied.

Omschrijving activiteit
Het Maatjesproject zorgt voor het samenbrengen van vragers en vrijwilligers. Het maatjesproject is er voor mensen van alle leeftijden die behoefte hebben aan structureel contact. Speciaal voor mantelzorgers zijn er mantelzorgmaatjes. De vragen naar maatjes kunnen variëren, in overleg met onze mienskipswurkers van het Maatjesproject is er veel mogelijk. Stelt u gerust uw vraag!
Voorbeelden van maatjesvragen zijn: bezoek waarbij aandacht, gezelschap en persoonlijk contact centraal staat, taalondersteuning en hulp bij digitale vragen op het gebied van computer/laptop/tablet/mobiel etc.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.