Bekijk alle projecten in "LEIDEN"

Maatjes in alle soorten en maten

Organisatie
De Haardstee, Leiden
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
LEIDEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Een aantal cliënten die wij begeleiden zijn op zoek naar een maatje. Meestal zoeken ze een maatje om samen iets leuks te gaan doen: van samen tutten en nagels lakken tot indoor skydiven. Van een stad bezoeken en historische gebouwen bekijken tot het pakken van een terrasje, gamen, voetbal kijken, naar de bios, concert of braderie. Er zijn ook cliënten die graag iets willen leren, bijv. koken, studiebegeleiding of de taal beter leren spreken.
We zoeken maatjes voor het weekend, door de week, over dag en 's avonds. Voor 1x per week maar ook voor 1x per maand.
Wij bieden vrijwilligerswerk dat past bij jouw situatie. Want vrijwilligerswerk bij De Haardstee is net zo leuk en divers als de mensen die wij begeleiden.

De Haardstee begeleidt mensen met een (licht) verstandelijke en/ of psychiatrische beperking. Dit doen wij bij het wonen (zowel in woonlocaties als bij de mensen thuis) als met leer-werktrajecten (dagbesteding). Wij zijn op zoek naar maatjes voor cliënten die al door ons begeleid worden. Dus ben je op zoek naar een maatje maar ben je geen cliënt bij De Haardstee? Dan moeten we je helaas door verwijzen naar één van de maatjesprojecten die niet verbonden zijn aan een zorginstelling.

Omschrijving activiteit
Als je je als vrijwilliger aanmeldt, nodigen we je uit voor een gesprek. Samen kijken we wat bij jou past. Ook de koppeling met onze cliënten gebeurt zorgvuldig. Je maakt eerst kennis. Is er geen klik? Dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden.
We vragen onze vrijwilligers om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Deze wordt door ons vergoed.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een maatje zoekt. Bijvoorbeeld omdat het leuker en gezelliger is dan alleen. Of omdat het lastig is om jezelf ertoe te verzetten als je het alleen moet doen. Omdat je je veiliger voelt met iemand samen, bijvoorbeeld in situaties waarin er iets onverwachts gebeurt. Of omdat je weinig contact met andere mensen hebt en je sociale netwerk klein is.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op !

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt