Bekijk alle projecten in "VOORNE AAN ZEE"

Maatje zoeken, Maatje zijn

Organisatie
Welzijn Ouderen
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
VOORNE AAN ZEE
Leeftijd doelgroep
Ouderen

U heeft wekelijks of tweewekelijks contact met een maatje. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vanzelf een bijzondere band. Soms zelfs eentje voor het leven. Als maatje draait het om persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn warmte, humor, respect en begrip ook belangrijke aspecten.

Maatjes zijn er in allerlei soorten; er zijn maatjes die regelmatig bellen, maatjes die gezellig langskomen, maatjes waarmee je een kop koffie kunt drinken, maatjes die het gesprek aan gaan, maatjes die helpen of advies geven en maatjes die anderen laten lachen. Ook zijn er wandelmaatjes, fietsmaatjes, zwemmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes of maatjes die van spelletjes houden. Kortom: Er zijn een heleboel soorten maatjes!

Als maatje bent u er wekelijks of tweewekelijks voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vanzelf een bijzondere band. Soms zelfs eentje voor het leven. Als maatje draait het om persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn warmte, humor, respect en begrip ook belangrijke aspecten.

Maatjes zijn er in allerlei soorten; er zijn maatjes die regelmatig bellen, maatjes die gezellig langskomen, maatjes waarmee je een kop koffie kunt drinken, maatjes die het gesprek aan gaan, maatjes die helpen of advies geven en maatjes die anderen laten lachen. Ook zijn er wandelmaatjes, fietsmaatjes, zwemmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes of maatjes die van spelletjes houden. Kortom: Er zijn een heleboel soorten maatjes!.

Omschrijving activiteit
We hebben twee soorten koppelingen:
-We hebben ontmoetingsbijeenkomsten genaamd Maatje zoeken, Maatje zijn. Op deze ontmoetingsbijeenkomsten komen mensen die een maatje willen hebben en mensen die een maatje willen zijn samen. We drinken koffie en bespreken het een en ander. De bijeenkomsten duren +/- 1,5 uur en zijn geheel vrijblijvend. Door één of meerdere keren samen te komen en op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan hopen we dat er een natuurlijke klik ontstaat die kan zorgen voor een duurzame en langdurige koppeling. Wat ook kan is dat twee hulpvragers aan elkaar worden gekoppeld.
-Daarnaast hebben we ook de specifieke aanvragen bij Maatje zoeken, Maatje zijn. Dit zijn vragen die net iets meer aandacht vragen. Deze mensen zijn bijvoorbeeld niet meer in staat om een ontmoetingsbijeenkomst te bezoeken of hebben hier geen behoefte aan. Voor hen zoeken wij een-op-een naar een maatje.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.