Bekijk alle projecten in "UITHOORN"

Maatje Voor Elkaar

Organisatie
Uithoorn voor Elkaar
Soort project
Maatjes
Mentor
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UITHOORN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wij geven ondersteuning aan mensen die moeite hebben met hun administratie en financiën. Bij (dreigende) schulden kan er een budgetmaatje gezocht worden om te ondersteunen bij het invullen van formulieren, contact leggen of herstellen met professionele hulpverleningsinstanties en gemeentelijke instanties en het helpen bij de administratie en leren budgetteren om in de toekomst weer overzicht over de financiën te houden.

Soms is het fijn om tijdelijk wat extra ondersteuning te gebruiken van een maatje.
Iemand die helpt de eerste stap te zetten of bij complexere vraagstukken meekijkt en ondersteunt. Dit met het uiteindelijk doel, om met dat steuntje in de rug het uiteindelijk weer zelf te kunnen doen.
Een budgetmaatje staat naast je, biedt een luisterend oor, denkt mee in oplossingen en kan helpen weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Omschrijving activiteit
Maatje Voor Elkaar vergroot de participatie van inwoners van Uithoorn en de verbinding met de wijk. Via het maatjesproject ondersteunen de maatjes cliënten die in moeilijke omstandigheden verkeren, geïsoleerd geraakt zijn of hulp willen bij het maken van goede keuzes.
Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander. Een maatje denkt in mogelijkheden en probeert de hulpvrager weer in zijn eigen kracht te zetten.
Maatje Voor Elkaar is een project van Uithoorn Voor Elkaar. Een samenwerkingsverband tussen Mantelzorg & Meer, MEE Amstel & Zaan, het Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn (St.Tympaan de Baat), Participe Amstelland en Videt.
In Maatje Voor Elkaar willen zij de krachten bundelen om ondersteuning op maat te kunnen bieden aan inwoners van Uithoorn.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt