Bekijk alle projecten in "BERGEN (L)"

Maatje bij iemand thuis

Organisatie
Gemeente Bergen (Limburg)
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BERGEN (L)
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Heeft u behoefte aan een maatje, een vrijwilliger die met u een kopje koffie komt drinken of een samen met u een wandeling komt maken?
Bent u mantelzorger en wilt u graag een een paar uurtjes per week iemand die bij uw naaste kan zijn?
Dan kunt u contact opnemen met ons.

1 keer per week of per 2 weken breng je een bezoek aan een iemand uit de buurt die daar behoefte aan heeft. Je komt bij deze hulpvrager thuis en gaat samen iets leuks doen. Een stukje wandelen, fietsen een spelletje doen, kopje koffie, krant lezen etc.
Indien gewenst wordt scholing aangeboden bijvoorbeeld voor maatjes bij dementerende ouderen..

Omschrijving activiteit
Het maatjesproject (Vrijwilligerszorg van Proteion Welzijn) biedt hulp aan kwetsbare burgers door het inzetten van een vaste vrijwilliger. De vrijwilliger biedt ondersteuning aan mensen met een chronische ziekte, lichamelijk en/of verstandelijke beperking of iemand die eenzaam is. Jong, oud én hun mantelzorgers kunnen een beroep doen op een zorgvrijwilliger. Een vrijwilliger kan op allerlei manieren helpen: Aanwezig zijn bij iemand zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft Wandelen met iemand (eventueel met rolstoel of rollator) Een luisterend oor bieden Samen een boodschap halen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.