Bekijk alle projecten in "APELDOORN"

JobHulpMaatje Apeldoorn

Organisatie
Stichting Met Elkaar Apeldoorn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
APELDOORN
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Een JobHulpMaatje helpt een werkzoekende op weg naar werk. Je coacht de hulpvrager op het gebied van vragen als wie ben ik, wat kan ik en hoe kom ik daar?

Juist in deze tijd van de coronacrisis is het belangrijk om betrokken te zijn bij werkzoekenden en om op basis van gelijkwaardigheid iemand te ondersteunen in een moeilijke periode van het leven. Door de coronacrisis komen er veel mensen zonder werk te zitten, die jouw hulp kunnen gebruiken om weer perspectief te krijgen. Dit houdt in dat je veel kan betekenen voor iemand. We vinden het belangrijk dat een maatje eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig is in het contact met de aanvrager. Om jou als JobHulpMaatje richting te geven in wat je gaan doen bieden we standaard een tweedaagse training aan. We vragen van je om deze (digitaal) te volgen als je je aanmeldt, zodat je genoeg handvatten hebt om aan de slag te gaan.

Doorgaans vragen we dat iemand één dagdeel in de week beschikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je 2 uur coacht en daaromheen wat tijd kwijt bent aan voorbereiding en het maken van een afspraak.

Ben je op zoek naar een passende baan, dan is JobHulpMaatje een weg daarnaar toe. Met meerdere werkzoekenden en/of een maatje ga je samen op weg.

Omschrijving activiteit
Vanuit respect voor onze medemens en naastenliefde willen wij naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. Dit willen we doen door mensen te helpen op weg richting werk. Wij gunnen dat iedereen daardoor weer perspectief krijgt en een hoopvolle toekomst, ook in deze tijd van crisis.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.