Bekijk alle projecten in "MAASDRIEL"

Humanitas zoekt Maatjes voor jongeren en gezinnen in Maasdriel

Organisatie
Humanitas Rivierenland
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASDRIEL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Een maatje komt iedere week (of 1 keer in de 2 weken) bij je thuis om samen activiteiten te ondernemen en/ of je te ondersteunen in de opvoeding van de kinderen. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. Een maatje lost niet al jouw problemen op maar helpt je wel verder zodat je weer steviger in je schoenen staat

Humanitas zoekt Maatjes voor jongeren en gezinnen
Voor Jongerenmaatjes:
Soms is het leven even niet zo makkelijk voor een jongere. Weinig vrienden, een lastige thuissituatie, somberheid of onzekerheid. Wat de reden ook is, soms is samen fijner dan alleen. Dan is de steun van een jongerenmaatje fijn én belangrijk.
Kun jij goed luisteren en vind je het leuk om met kinderen en jongeren om te gaan? Dan is Jongerenmaatjes misschien iets voor jou. Een jongerenmaatje trekt 1-2 uurtjes per week op met de jongere. Samen sporten, creatief bezig zijn, kletsen, praktische hulp. Je lost als maatje niet alle problemen op. Wel help je de ander op weg. Hierdoor krijgt de jongere meer vertrouwen in zichzelf en anderen.
Voor Gezinsmaatjes:
Herken jij dat je als ouder gevoelens van onzekerheid en twijfel hebt in de opvoeding? En wil jij je ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Als maatje los je niet alle problemen op. Wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in zichzelf en kan weer zelf verder..

Omschrijving activiteit
Humanitas is een vrijwilligers organisatie die al ruim 75 jaar vrijwilligers koppelt aan kinderen, jongeren en gezinnen die tijdelijk wat ondersteuning vragen. De vrijwilligers krijgen vooraf aan de koppeling een training en tijdens de koppeling begeleiding. Er wordt zorgvuldig gekeken welke jongere, kind of gezin het beste bij jou past.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.