Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Organisatie
Humanitas Amsterdam en Diemen
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als je bij ons vrijwilliger wilt worden ben je van harte welkom!
Een vrijwilliger van Vriendschappelijk huisbezoek komt voor een jaar een keer per week of om de week langs voor een praatje, een luisterend oor, gezelligheid en gaat samen naar buiten voor een wandeling of naar een terras. Een vrijwilliger ondersteunt bij het uitbreiden van het sociale netwerk of het vinden van een passende en leuke activiteit buitenshuis. Voor een geslaagd contact is de klik tussen beide van belang.

Vriendschappelijk huisbezoek is voor iedereen die eenzaam is met weinig aanspraak en contacten. Niet iedereen kan rekenen op vrienden, kinderen of familie. Het is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen en meer naar buiten willen gaan. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, gezelligheid en ondersteuning bij het opbouwen van een -nieuw- sociaal netwerk. De ondersteuning is wekelijks of om de week gedurende een jaar.

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich matig tot ernstig eenzaam blijkt uit cijfers van de GGD. Eenzaamheid kan iedereen overkomen en omdat er een taboe op rust wordt er liever niet over gepraat. De oorzaken zijn heel verschillend, bijvoorbeeld een verhuizing, gezondheid, scheiding of overlijden van een partner. Hoe eenzaamheid wordt ervaren is persoonlijk. De gevolgen zijn vaak ingrijpend: je ongelukkig voelen, gezondheidsproblemen en een kortere levensverwachting.

Omschrijving activiteit
Wat vragen we van een vrijwilliger?
• Je hebt een positieve en open houding
• Je bent sociaal vaardig en kunt goed luisteren
• Je hebt geduld en kan grenzen stellen
• Je staat open voor feedback
• Je vindt het leuk om iets actiefs te doen met een mede-Amsterdammer
• Je hebt 2-4 uur per week of om de week tijd

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt