Bekijk alle projecten in "RHENEN"

Humanitas Tandem Rhenen

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
RHENEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Je helpt iemand middels een steuntje in de rug om zelf het initiatief te nemen. Je helpt met het opbouwen van een eigen sociaal netwerk. Je bent een luisterend oor, een vraagbaak en natuurlijk prettig gezelschap. Je ziet jouw deelnemer een keer per week of eens in de twee weken. Hoeveel tijd jullie met elkaar doorbrengen, overdag of in de avonduren, doordeweeks of in het weekend, dat is aan jullie. De hulp duurt meestal een jaar. Dan moet de deelnemer het zelf weer kunnen oppakken.

Wij bieden veel waardering, persoonlijke begeleiding door een beroepskracht, scholing in de vorm van e-learning en verschillende themabijeenkomsten en vergoeding van gemaakte kosten. Daarnaast zorgen we voor een zorgvuldige koppeling waarbij er goed gekeken wordt naar een klik en je persoonlijke talenten.

Je onderschrijft de waarden van Humanitas: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht.

Iedereen kan zich eenzaam voelen, ongeacht z’n levensverhaal of leefomstandigheden. De stap om weer onder de mensen te komen, is dan vaak gemakkelijker te nemen als je met z’n tweeën bent. Met een ‘maatje’ van Humanitas Tandem bijvoorbeeld.

Jouw maatje heeft een luisterend oor voor wat je bezighoudt. Samen bedenken jullie welke activiteiten leuk zijn om te gaan doen. Wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn. Ongeveer een jaar lang stelt je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt om zelf nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.

Omschrijving activiteit
Humanitas Tandem in Rhenen is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje – ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.