Bekijk alle projecten in "SOEST"

Homies

Organisatie
Stichting Present Soest
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SOEST
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Homies willen er voor je zijn. Niet als hulpverlener of om taken van je over te nemen, maar juist om gewoon vriendschappelijk samen op te trekken! Omdat zij in deze periode weinig stress ervaren willen ze graag ruimte bieden aan een gezin of kinderen uit een gezin waar wel stress is of zaken om een of andere reden even niet vanzelf lopen.
We werken graag samen met betrokken hulpverleners, om het zo laagdrempelig mogelijk te maken voor vrijwilligersgezinnen om gewoon "er te zijn". Hulpverleners kunnen gezinnen aanmelden.

Je merkt dat je een stabiele gezinssituatie hebt en dat wil je delen met anderen: kinderen of gezinnen. Wij ondersteunen je graag om dit op een verantwoorde manier te doen, met oog ook voor je eigen gezin. Als je via ons voor een periode (aspecten van) je eigen thuissituatie wilt delen met een (kind uit een) gezin waar zorgen een prettige gezinssfeer bemoeilijkt, noemen we je een Homie. Je bepaalt zelf wat je wilt delen en wij helpen je dat af te bakenen en te zorgen dat je dicht bij jezelf blijft. Voorbeelden kunnen zijn: samen eten, af en toe een kop koffie, een kind af en toe opvangen, een kind ophalen van school of een huiswerkplek bieden aan één van de kinderen. Net wat bij jullie past en wat de ander nodig heeft!
Het komt neer op ongeveer een dagdeel per week of om de week. Het gaat om “er zijn” voor een kind uit gezinnen met zorgen, voor meerdere kinderen, of voor het hele gezin (Bepalend daarin is wat voor jou & je gezin mogelijk is).

Als gezin een ander gezin helpen? Dat kan! Wordt dan ook een Homie!

Present begeleidt het contact een jaar lang. Je krijgt geen training vooraf, maar we rusten je op maat toe om datgene te kunnen betekenen dat bij jou past. We werken nauw samen met hulpverleners, zodat je als gezin “present” kunt blijven zonder je verantwoordelijk te hoeven te voelen voor de zorgen in het andere gezin. We maken eerst uitgebreid kennis om een passende koppeling te kunnen maken en we bieden begeleiding op maat in een match. Na een jaar wordt de begeleiding afgesloten en hopen we dat het contact tussen jullie en het andere gezin vanzelfsprekend is geworden..

Omschrijving activiteit
‘Iedereen een Homie‘. Als we het maar vaak genoeg zeggen, wordt het vanzelfsprekend: iedereen kan een Homie zijn en iedereen kan een Homie gebruiken. Gezien worden, erkend worden in wie je bent, in wat je kunt en wat je droomt, dat wil toch iedereen? Dus dat gun je iedereen! Iedereen kan een Homie zijn: je hoeft geen professional of superouder te zijn om er voor een ander te kunnen zijn. Als je maar ruimte hebt in je hart en enige rust in je dagelijkse ritme.
Niet iedere ouder is op elk moment in staat zijn of haar kind te ondersteunen in alle basisbehoeften. Maar niemand hoeft er alleen voor te staan. Present verbindt in Soest gezinnen op effectieve wijze. Homies zijn volwassenen die zich met hun eigen gezinssituatie verbinden aan een gezin waar kinderen opgroeien in een periode van zorg. Homies zijn ouders die optrekken met andere ouders om aan de behoeften van hun kind te kunnen voldoen.
Homies is een project van Stichting Present voor het op maat verbinden van gezinnen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.