Bekijk alle projecten in "OUDE IJSSELSTREEK"

Help jij graag andere ouders? Dan is Home Start op zoek naar jou!!!

Organisatie
Home-Start
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
OUDE IJSSELSTREEK
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Wat kun je verwachten?
De gratis ondersteuning van Home-Start houdt in:
• een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
• persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
• ondersteuning bij de opvoeding van je kind(eren)
• de kans om contacten te leggen met andere ouders
• hulp bij praktische zaken
• vriendschap en vertrouwen.
Hoe werkt het?
Na aanmelding bespreek je met de Home-Start coördinator hoe Home-Start jou kan helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; de ondersteuning wordt afgestemd op wat voor jou – of jouw gezin – nodig is. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger regelmatig bij je langs. De ondersteuning duurt minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw vraag; soms een jaar of langer. Ook steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start, en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Als vrijwilliger bied je ouders een luisterend oor, vriendschappelijk contact en praktische steun. Wekelijks ga je bij ‘jouw’ gezin op bezoek. Je wordt in je werk begeleid en ondersteund door een Home-Start coördinator.
Werken voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Door Home-Start word je bovendien goed begeleid. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je eerst een gedegen training, zodat je gezinnen goed voorbereid kunt ondersteunen. Je ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten organiseert, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens de terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo kun je van elkaar leren..

Omschrijving activiteit
Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je zo’n steuntje in de rug bieden. Ze komt een dagdeel in de week bij jou thuis langs.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.