Bekijk alle projecten in "DELFT"

Help jij als maatje gezinnen vooruit vanuit Humanitas Home-Start Delft?

Organisatie
Humanitas Delft
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
DELFT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Home-Start biedt:
Praktische en lichte opvoedingsondersteuning aan ouders van gezinnen met tenminste één kind van 0 tot 18 jaar, waar het in het gezin even niet zo lekker loopt. Je kan het zien als een goede buurvrouw die heel betrouwbaar is. Voor deze ouders is het soms prettig om met een gelijkwaardig iemand, een gezinsmaatje, over de opvoeding te praten, zorgen te delen of samen iets gezelligs te ondernemen. Dat is wat de vrijwilligersinzet van Home-Start kan betekenen voor gezinnen. Een moeder (ook aan vaders wordt deze ondersteuning geboden) die goed in haar vel zit, is een betere moeder. Dit tijdelijk steuntje in de rug kan daarbij helpen.

De vrijwilliger is vaak een luisterend oor en kan met de ouder praten over opvoeding, zorgen delen, helpen het netwerk te vergroten, wegwijs helpen worden in de buurt en samenleving, spelen met kinderen en gezellige activiteiten ondernemen met kinderen en gezin. Ook kan de vrijwilliger een rol spelen in het versterken van de Nederlandse taal van de gezinsleden d.m.v. wekelijks spreken, lezen en spel. Deze ondersteuning is gratis voor gezinnen. De vrijwilliger werkt vanuit de vraag van het gezin.
Eigenlijk vervang je een goede buurvrouw/man of een betrouwbaar familielid of goede vriend(in). Het is belangrijk dat je weet dat opvoeden soms pittig kan zijn. Dat je zelf als ouder ervaring hebt is een pre maar affiniteit met opvoeding en het gezinsleven kan ook voldoende zijn om dit werk te doen. We vragen mensen in de leeftijd vanaf 20 jaar. Om het vrijwilligerswerk te mogen doen, krijg je een kennismakingsgesprek en een basistraining. We vragen een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (wordt betaald door Humanitas). Verder vragen we dat je een jaar lang 2,5 tot 3 uur per week beschikbaar kan en wil zijn en intervisiebijeenkomsten bij wil wonen..

Omschrijving activiteit
Home-Start biedt: Praktische en lichte opvoedingsondersteuning aan ouders van gezinnen met tenminste één kind van 0 tot 18 jaar, waar het in het gezin even niet zo lekker loopt. Je kan het zien als een goede buurvrouw die heel betrouwbaar is. Voor deze ouders is het soms prettig om met een gelijkwaardig iemand, een gezinsmaatje, over de opvoeding te praten, zorgen te delen of samen iets gezelligs te ondernemen. Dat is wat de vrijwilligersinzet van Home-Start kan betekenen voor gezinnen. Een moeder (ook aan vaders wordt deze ondersteuning geboden) die goed in haar vel zit, is een betere moeder. Dit tijdelijk steuntje in de rug kan daarbij helpen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.