Bekijk alle projecten in "HILVERSUM"

friend4friend maatjesproject met jonge nieuwkomers

Organisatie
Stichting Present Hilversum
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
HILVERSUM
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Voor mensen tussen 16 en 27 jaar: Nederlandse jongeren en nieuwkomers
Maximaal 6 maanden of 80 uur
Gemiddeld 4 uur per week
Tijd en plaats zijn flexibel
Leuke dingen doen samen (er is budget voor) en
Samen vrijwilligerswerk doen
Met leeftijdsgenoten
Goede begeleiding
Voor een nieuw netwerk
Voor nieuwe vrienden
Europees erkend certificaat (MDT-traject)

Kijk op friend4friend.nl/mail naar carine.heinhuis@presenthilversum.nl/whatsapp naar 06-21925630
Kijk naar het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=jake3PJu_RA&t=12s

Omschrijving activiteit
Maatjesproject
Ben je tussen de 16 en 30? Wil je een leeftijdsgenoot uit een andere cultuur die nog niet zo lang in Nederland is verder helpen? Wil je samen optrekken, leuke dingen doen en samen ook nog vrijwilligerswerk doen op een plek die bij jullie past? Dan is friend4friend Hilversum (en omgeving) wat voor jou. Als je meedoet aan friend4friend doe je mee aan een traject in het kader van Maatschappelijke Diensttijd.

Inhoud friend4friend
Bij friend4friend trek je een half jaar (gemiddeld 4 uur per week, in totaal 80 uur) op met een nieuwkomer/statushouder tussen de 16 en 27 jaar (uitlopend naar 30). Je hebt wekelijks contact en doet leuke dingen met hem of haar. Zo leren jullie elkaar en elkaars achtergrond kennen. De nieuwkomer leert op deze manier meer over Nederland en de Nederlandse taal. Samen gaan jullie, met hulp van de coördinator van Present/friend4friend, op zoek naar vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk wat bij jullie past! Dat kan vrijwilligerswerk zijn bij een sportclub, in een museum, in een buurthuis of verzorgingstehuis. Het kan met kinderen, jongeren of juist ouderen. Dat kan ook door het bijhouden van een (moes)tuin of assisteren bij de speelgoedbank. Je kunt ook samen een project bedenken en uitvoeren. Er is van alles mogelijk.

Begeleiding
Tijdens het half jaar word je begeleid door de coördinator van friend4friend. De coördinator houdt contact met jullie, voert met regelmaat een gesprek met je en helpt bij obstakels. Om de 6 weken is er een centraal moment met alle duo's in Hilversum. Dan leer je de hele groep van friend4friend kennen. Aan het eind van het half jaar krijg je tijdens een feestelijk moment een Europees erkend certificaat in het kader van Maatschappelijke Diensttijd wat je op je cv kunt zetten.
Je kunt friend4friend ook als stage doen. De coördinator heeft ervaring met het begeleiden van MBO- en HBO-studenten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.