Bekijk alle projecten in "NIEUWEGEIN"

Enthousiaste fietsers

Organisatie
Algemene Hulpdienst Nieuwegein
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NIEUWEGEIN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Als u beperkt bent in uw functioneren en niet (meer) alleen fietstochten durft te maken dan kan een vrijwilliger u hierbij begeleiden. De Algemene Hulpdienst Nieuwegein beschikt ook over twee Fun2Go duo-fietsen. Dat biedt inwoners die niet meer zelfstandig aan het verkeer deel kunnen nemen, de mogelijkheid om samen met één van onze vrijwilligers fietstochtjes te maken. Doordat de fiets geen instap heeft, is het eenvoudig om op de fiets plaats te nemen. Een comfortabele zitting en uitgekiende aanpassingen waarborgen fietsplezier voor twee.

De duofiets heeft een trapondersteuning waardoor het fietsen niet zwaar is. De medepassagier kan mee trappen, maar is daar soms niet toe in staat. Je maakt samen met de hulpvrager een rit door Nieuwegein en je mag zelf de route bepalen (samen met de hulpvrager). Voordat je met de fiets op pad gaat, dient er wel eerst een 'proeve van bekwaamheid' afgelegd te worden. Je blijft baas over je eigen agenda en kunt zelf aangeven hoe vaak en op welke dagen je ingezet wilt worden..

Omschrijving activiteit
Is fietsen je passie?
Houd je van buiten zijn en bewegen?
Vind je het leuk om daarbij gezellig een praatje te maken met een inwoner van Nieuwegein?

Meld je dan aan om te fietsen met de duofiets!
Ons 'vaste' team van fietsers kan er nog wat vrijwilligers bij hebben om aan de vraag naar het fietsen met de duofiets te kunnen voldoen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.