Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

CoachMaatje

Organisatie
Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

CoachMaatjes zijn er voor mensen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. Als vrijwilliger kun je ze een steuntje in de rug geven in of na een moeilijke tijd en stimuleren om de draad weer op te pakken. Je helpt iemand bij leuke én moeilijke dingen. Professionele hulp is al in beeld of betrokken geweest, het gaat erom dat de hulpvrager iemand heeft om op te leunen.

Als Coachmaatje:
- heb je affiniteit met mensen die psychosociale en/of psychiatrische problemen hebben;
- ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
- kun je mensen activeren en motiveren;
- ben je een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Kom ik in aanmerking voor een CoachMaatje?
Kamp jij met burn-outklachten of heb je een depressie? Kun je prikkels moeilijk verwerken, heb je moeite met het aanbrengen van structuur of ben je angstig? Dan is een CoachMaatje misschien iets voor jou. Een CoachMaatje is er voor mensen die zelfstandig wonen in Eindhoven en professionele hulp krijgen. Wat je nog zoekt is iemand met een luisterend oor en om leuke dingen mee te doen.

Omschrijving activiteit
Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven voor CoachMaatjes?
Natuurlijk sturen wij je niet zomaar naar een hulpvrager. Je krijgt van ons een goede training om CoachMaatje te worden. Je krijgt ondersteuning van de Vrijwillige Hulpdienst en er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante trainings- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-)bijeenkomsten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.