Bekijk alle projecten in "BLOEMENDAAL"

Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen! (Bloemendaal)

Organisatie
Buurtgezinnen.nl
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
BLOEMENDAAL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf. Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar jouw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat jij op adem kunt komen.
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen een handje helpen, door voor jou en je gezin een gezin in de buurt te vinden dat je kan ondersteunen. Je kunt je aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin.
Buurtgezinnen is daarvoor op zoek naar gezinnen die steun willen bieden. Wil je op vrijwillige basis iets betekenen voor een ander gezin, vind je het fijn om met verschillende culturen en leefstijlen in aanraking te komen en heb je enkele uren in of om de week beschikbaar? Meld je dan als steungezin aan, via www.buurtgezinnen.nl. Veel van de steungezinnen ervaren steungezin zijn als zingevend en een verrijking van hun leven..

Omschrijving activiteit
Steungezinnen zijn ervaren stabiele gezinnen met een groot hart. Alle soorten gezinnen, kunnen steungezin worden. Een steungezin kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook opa’s en oma’s met uitwonende kinderen en ooms en tantes zonder kinderen zijn van harte welkom bij Buurtgezinnen. Wel vinden het wel heel belangrijk dat de steungevers ervaring hebben met kinderen.
Gezinsleden van 18 jaar en ouder hebben een VOG nodig. Een professionele coördinator zorgt voor een goede match en begeleiding van beide gezinnen. Verschillende soorten steun zijn mogelijk: een kind een dagdeel per week opvangen, af en toe een weekend logeren, een kind wekelijks naar een sportclub brengen, een vluchtelingengezin wegwijs maken, meedenken over opvoedvragen of schoolkeuzes. Mogelijkheden en wensen van vraag- en steungezinnen worden met de coördinator besproken.

Meer info: https://www.buurtgezinnen.nl/waar/noord-holland/bloemendaal/ of mail naar paulien@buurtgezinnen.nl

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.