Bekijk alle projecten in "ZWIJNDRECHT"

Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen!

Organisatie
Buurtgezinnen.nl
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWIJNDRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Gun je een kind uit een overbelast gezin wat extra aandacht, liefde en stabiliteit? Heeft jullie gezin ruimte om regelmatig een kind op te vangen en een luisterend oor te bieden aan de ouders? Meld je dan aan als steungezin! We houden rekening met jullie wensen en mogelijkheden.

Buurtgezinnen is sinds 2015 actief - en in 5 jaar tijd gegroeid naar 60 gemeenten - onder het motto: ‘Opvoeden doen we samen’. Voor overbelaste gezinnen betekent het veel om er niet langer alleen voor te staan, door praktische steun te krijgen van een ander gezin op een alledaagse en laagdrempelige manier. Als een kind in jouw gezin meedraait, kunnen ouders even op adem komen en doen kinderen nieuwe ervaringen op. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van een kind en stabiliteit van een gezin.
In de eerste 5 jaar hebben we meer dan 1200 koppelingen mogen maken. Veel gezinnen ervaren het als een verrijking om steungezin te zijn.

Loopt het even niet lekker in je gezin? Gun je je kinderen meer aandacht dan je ze zelf nu kunt bieden? Heb je het lang zelf kunnen regelen, maar is nu de rek eruit? Dan is Buurtgezinnen misschien iets voor jou.

Omschrijving activiteit
Steungezinnen zijn ervaren stabiele gezinnen met een groot hart. Alle soorten gezinnen, kunnen steungezin worden. Gezinsleden van 18 jaar en ouder hebben een VOG nodig. Een professionele coördinator zorgt voor een goede match en begeleiding van beide gezinnen. Verschillende soorten steun zijn mogelijk: een kind een dagdeel per week opvangen, af en toe een weekend logeren, een kind wekelijks naar een sportclub brengen, een vluchtelingengezin wegwijs maken, mee denken over opvoedvragen of schoolkeuzes.

Meer info: http://www.buurtgezinnen.nl/zwijndrecht of mail naar jose@buurtgezinnen.nl

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.