Bekijk alle projecten in "ROOSENDAAL"

Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen!

Organisatie
Buurtgezinnen.nl
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ROOSENDAAL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Heb je een gezin dat wat wil betekenen voor een ander gezin? Dan is Buurtgezinnen.nl misschien iets voor jullie. Wij zijn op zoek naar steungezinnen. Steungezinnen leven mee met een vraaggezin, vangen de kinderen af en toe op, bieden een luisterend oor aan ouders, helpen met praktische zaken etc. etc. Het is een soort van burenhulp die gericht is op het ontlasten van ouders en het onbezorgd kind kunnen zijn voor kinderen. Steungezinnen zijn ervaren stabiele gezinnen die in ieder geval een dagdeel in de week willen besteden aan Buurtgezinnen. Een professionele coördinator zorgt voor een goede match en begeleiding van beide gezinnen. Alle soorten gezinnen, kunnen steungezin worden. Gezinsleden van 18 jaar en ouder hebben een VOG nodig.

Loopt het niet lekker in je gezin? Wordt het je allemaal te zwaar? Krijgen de kinderen niet meer de aandacht die je ze graag wil geven? Dan is Buurtgezinnen.nl misschien iets voor jou.

Omschrijving activiteit
Buurtgezinnen.nl is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben worden gekoppeld aan een stabiel gezin in de buurt. Op een laagdrempelige, gelijkwaardige, alledaagse wijze krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Zo willen we voorkomen dat problemen verergeren. Met Buurtgezinnen.nl willen we er aan bijdragen dat kinderen, met de hulp van een steungezin, kunnen (blijven) opgroeien in hun eigen gezin. Buurtgezinnen.nl kreeg in 2017 een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds. Eind 2018 zijn we werkzaam in 35 gemeenten en zijn er 1000 gezinnen aan elkaar gekoppeld.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.