Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Buddyzorg Utrecht

Organisatie
Buddyzorg Utrecht
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als jij op een of andere manier een verlies ervaart van je (lichamelijke) gezondheid, kan het fijn zijn om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Na een diagnose ziet het leven er ineens heel anders uit. Het is niet eenvoudig om daarmee om te gaan.
Buddyzorg Utrecht traint en begeleidt buddy’s, die kosteloos voor een tijdje aan je worden gekoppeld. Gedurende die tijd komt de buddy elke week een paar uurtjes op bezoek. De buddy biedt gezelschap, een luisterend oor en soms ook praktische ondersteuning.
Vaak ontstaan er gesprekken over levensvragen, het leven, maar ook eventueel de dood. Zo zou een buddy kunnen helpen om te leren omgaan met de ziekte en de diagnose te verwerken. Het kan ook zijn dat je vooral behoefte hebt aan afleiding. Door er bijvoorbeeld samen op uit te gaan. Mensen die eerder een buddy hebben gehad vonden het fijn dat ze familie of vrienden niet keer op keer hoefden te belasten en hun ei kwijt konden bij de buddy.
Een buddy kun je aanvragen als je woont in de gemeente Utrecht, IJsselstein, of Utrechtse Heuvelrug. https://www.u-centraal.nl/onze-mogelijkheden/buddy-bij-verlies-van-gezo…

Ben jij geïnteresseerd in mensen? Heb je graag oprecht contact met iemand? Als buddy kun je veel betekenen voor iemand die ziek is.

Buddy's zijn vrijwilligers die mensen met een (lichamelijke) ziekte of andere vorm van verlies van gezondheid, wekelijks bezoeken. Een buddy begeleidt iemand in het omgaan met de ziekte. Belangrijk is dat cliënten zich door de buddy gehoord en gesteund voelen. Maar afleiding, gezelligheid en even niet aan het ziek zijn denken is net zo belangrijk!
Je krijgt een training en tijdens je buddywerk doe je mee met intervisiebijeenkomsten.

Wil je misschien buddy worden? Meld je dan aan! We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek.
Meer weten? Kijk dan op onze website: https://www.u-centraal.nl/onze-mogelijkheden/buddy-bij-verlies-van-gezo…
of stel een vraag via de mail/ whatsapp..

Omschrijving activiteit
Buddyzorg biedt psychosociale ondersteuning aan mensen die op een of andere manier te maken hebben met verlies van gezondheid. Onderwerpen als: Hoe accepteer ik mijn beperkingen nu ik ziek ben? Wie ben ik naast mijn ziekte of beperking? En soms zelfs: "Hoe moet ik leven als ik weet dat ik dood ga?"
Soms zijn dit zware onderwerpen voor de naasten om over te praten. In dat geval zorgen buddy's voor een luisterend oor. Het buddycontact is ook ontspannend: samen leuke activiteiten ondernemen of gewoon gezellig een bakkie doen hoort er natuurlijk ook bij!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.