Bekijk alle projecten in "HENGELO"

Buddyproject vluchtelingen/statushouders Hengelo

Organisatie
Wijkracht
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
HENGELO
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Een buddy maakt een vluchteling/statushouder die nieuw is in Hengelo, wegwijs in de stad. Je helpt met praktische zaken en met het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk. Je geeft tijdelijk een steuntje in de rug en motiveert hem of haar om zoveel mogelijk zelf te doen. Door je als vrijwilliger in te zetten ontmoet je mensen uit andere culturen en met een andere geschiedenis. Dankzij jouw hulp kun je het verschil voor iemand maken!
Als buddy ben je ongeveer een dagdeel per week actief, dit wordt minder naarmate de statushouder langer in Hengelo is en zich steeds beter zelf kan redden. We vragen je om je tenminste zes maanden als buddy in te zetten.
We helpen jou op weg met trainingen en individuele ondersteuning .
Tip: Je kunt je ook als duo of vriendengroep aanmelden als buddy!

Omschrijving activiteit
Een buddy maakt een vluchteling/statushouder die nieuw is in Hengelo, wegwijs in de stad. Je helpt met praktische zaken en met het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk. Je geeft tijdelijk een steuntje in de rug en motiveert hem of haar om zoveel mogelijk zelf te doen. Door je als vrijwilliger in te zetten ontmoet je mensen uit andere culturen en met een andere geschiedenis.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.