Bekijk alle projecten in "ZUTPHEN"

Buddy to Buddy

Organisatie
Buddy to Buddy Zutphen
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZUTPHEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Een buddytraject duurt 4 maanden. We maken kleine groepen van buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor.

De voorbereiding van de Nederlandse buddy’s bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst. Vervolgens ontmoeten jij en je buddy elkaar voor het eerst op een feestelijke matchingsavond. Daarna gaan jullie samen op pad. We vragen je om in ieder geval 1 keer per week af te spreken met je buddy. Eén keer in de drie weken komt jouw buddygroep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Deze intervisies worden begeleid door ervaringsdeskundigen van Buddy to Buddy. Hiernaast organiseren we inspirerende activiteiten waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen en andere buddy’s ontmoet en bijeenkomsten die je informeren en wegwijs maken. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien..

Omschrijving activiteit
Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen we door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Onze missie is tweeledig; het sociale isolement van vluchtelingen doorbreken en de betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij de opvang van vluchtelingen vergroten. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.