Bekijk alle projecten in "SCHIEDAM"

Benefits for Kids Schiedam

Organisatie
Stichting B For You
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SCHIEDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen

Benefits for Kids is een mentorprogramma van de Stichting B for You en is actief in Rotterdam en Schiedam. Het programma is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 14 jaar (mentees) die, vaak vanwege omstandigheden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij worden gekoppeld aan een enthousiaste, betrokken mentor (vrijwilliger) van 18 jaar en ouder. De mentoren die we zoeken komen voornamelijk uit het bedrijfsleven, arbeidsorganisaties, vrijwillige particulieren en student-mentoren. Het is een individueel traject voor ca. 12 maanden waarbij de mentorkoppels minimaal 2x per maand op pad gaan. Ondersteuning bestaat uit groepsactiviteiten, mentormeetings, trainingen, ouder/mentee bijeenkomsten en individuele begeleiding.

Kenmerken
Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar die :
• vitamine “Aandacht” nodig hebben
• gemotiveerd zijn voor een mentortraject
• graag hun talenten willen ontwikkelen en bij wie talentontwikkeling mogelijk is
• extra aandacht nodig hebben bij de overgang van basisschool naar middelbaar onderwijs
• het moeilijk hebben door taalachterstand
• geen vrienden hebben, in een sociaal isolement zitten
• soms opgroeien in een (eenouder)gezin met een laag inkomen
• gekoppeld willen worden aan een mentor vanuit bedrijfsleven, publieke organisaties, maar ook studenten en vrijwilligers

Omschrijving activiteit
Een mentorkoppel gaat gedurende het mentortraject samen de talenten ontdekken van de mentee en deze verder ontwikkelen. Verder werken zij aan het vergroten van de leefwereld, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden het vergroten van het sociale netwerk van de mentee. Het gaat om Vitamine Aandacht en Vitamine Relatie en vooral ook om samen plezier te hebben. Voordat iemand mentor is, is er eerst een informatiebijeenkomst, intake, training en een VOG nodig. Daarna wordt de mentor voorgesteld aan het kind en de ouders. Bij een klik gaat de match van start.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.