Ik vind het leuk om nieuwe dingen te bedenken en te kokkerellen met Mathilda.

Het verhaal van kookmaatjes Michiel en Mathilda

De 26-jarige Michiel is moeilijk verstaanbaar en kan ook moeilijk lopen. Ondanks deze beperking is het een vrolijke jongen met veel humor. Michiel heeft een grote droom en dat is kok worden. Hij woonde eerst in Bennekom. Daar kookte hij altijd veel. Toen hij naar Ede verhuisde, wilde hij zijn kookkunsten op peil houden. Alleen wordt het eten in deze woongroep kant en klaar afgeleverd. Dat betekende een streep door de rekening voor Michiel.

Mathilda is 43 en werkte altijd in de kinderopvang. Tijdens de crisis verloor ze haar baan. Om bezig te blijven en haar vrije tijd goed te benutten, besloot ze vrijwilliger op locatie Carré van Careander te worden. Omdat Mathilda ontzettend van koken en lekker eten houdt, werd ze het kookmaatje van Michiel. Ze gaan altijd te werk volgens hetzelfde ritueel. Michiel bepaalt wat ze eten. Dan doen ze samen boodschappen. De Albert Heijn zit om de hoek, dus dat is makkelijk. Tot slot gaan ze uitgebreid koken. Zo zetten ze om de week een heerlijke maaltijd op tafel.

Michiel en Mathilda zijn nu al een paar jaar kookmaatjes. Michiel vindt het heel fijn dat Mathilda hem helpt met koken. Mathilda zou iedereen aanraden om ook vrijwilliger te worden: ‘Wat is nu een aantal uur in de week? Het is leuk om te doen en je kunt ook nog iets voor iemand betekenen!’