Door mijn maatje krijg ik weer zin en moed om andere dingen te doen doordeweeks.

Het verhaal van Yvonne en Nelleke

Yvonne is 55 jaar. Ze heeft in meerdere opzichten een moeilijke tijd achter de rug. Ze was ziek, waardoor ze nu in een rolstoel zit. Tot overmaat van ramp kwam daar nog eens een scheiding bovenop. Om te voorkomen dat Yvonne verder weggleed, had ze de steun en het gezelschap van iemand anders nodig. Via Welzijn Rivierstroom werd ze gekoppeld aan Nelleke. Een gouden zet, want sindsdien staat Yvonne veel positiever in het leven.

De 60-jarige Nelleke meldde zich aan als vrijwilliger, omdat ze vanwege artrose in de ziektewet zit. Ze wilde haar tijd graag nuttig besteden. Met Yvonne voelde ze gelijk een klik. De dames hebben niet alleen gemeen dat ze beiden gescheiden zijn, ze delen ook dezelfde hobby. Het koppel repareert namelijk het liefst meubels samen. Dan halen ze een oud stuk op bij de kringloop en gaan dit dan helemaal opknappen. Dat vinden ze geweldig. Verder drinken ze koffie samen, kletsen honderduit en roken een sigaretje. Ze zien elkaar elke week op vrijdag.

Yvonne is enorm blij dat Nelleke haar maatje is. Dankzij Nelleke krabbelt ze langzaam op uit haar dal en voelt ze zich stukken beter. Nelleke is ook blij dat ze wat voor Yvonne kan betekenen. Ze bewondert haar, omdat Yvonne ondanks haar beperkingen toch heel vrolijk is. Ze ziet Yvonne ook meer als haar gelijke dan als haar maatje. Het ziet ernaar uit dat deze vriendinnen nog heel wat meubels samen gaan opknappen!