Ja, ik heb interesse!

Het ergste vind ik om alleen te moeten eten

Bijna 60 jaar was Wout (86) getrouwd, toen zijn vrouw vlak voor hun jubileum overleed. Sindsdien voelt hij zich erg alleen. De dagen worden langer en langer. Wat hem vooral zwaar valt, is de lege tafel tijdens het eten. “Ik ben altijd een Bourgondiër geweest, maar het eten smaakt me gewoon niet meer.”

Gelukkig heeft Wout thuis aan de Amsterdamse gracht wel gezelschap van zijn kat Vant. Maar hij zou dolgraag in contact komen met iemand die ook met pensioen is en regelmatig met hem wil afspreken. Gewoon om koffie te drinken, een tochtje te maken door het Amsterdamse bos of een avond naar de bioscoop te gaan. En schijnt de zon? Dan zou hij lekker willen varen met zijn motorbootje. Dat ligt aan de Geuzenkade in Vinkeveen.

Wout is wat slecht ter been en gebruikt buitenshuis een scootmobiel. Ook heeft hij nog maar 30% zicht. De krant lezen doet hij met een vergrootglas en documenten scant hij in zodat ze voorgelezen kunnen worden. Zijn zonen komen ongeveer één keer in de week langs, maar dat is vooral om te helpen met de administratie. Echt gezelschap mist Wout dus.

De oproep van Wout:
Hij zou daarom heel graag een maatje vinden om leuke dingen mee te doen en weer samen van het eten te genieten. Ook al maakt Wout graag uitstapjes, hij hoeft echt niet altijd de deur uit. “Ik ben een echte huismus, ik ben net zo lief thuis.” Zie jij jezelf wel maatje worden van Wout? Meld je aan!